2018 legjobb könyvei

Eltelt egy újabb év. Botorság lenne, ha nem említenénk meg a 2018-ban megjelent legjobb könyveket.


Íme a mi toplistánk:

 

5. Mary Ann Shaffer - Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi TársaságA könyvet ajánljuk a levélregények szerelmeseinek, azoknak, akik imádják a szívszorító, mégis optimista történeteket, amelyek egy csepp romantikával is meg vannak szórva.


A történetről: Két idősíkot ismerünk meg, melyek természetesen összeérnek. A helyszín a második világháború utáni Anglia, ahol mindenki próbál lábra állni az átélt traumából. A történet főszereplője Juliet, az írónő írónő, aki a vicces történeteivel szeretne lelket önteni az emberekbe. Ezekre a történetekre figyel fel Guernsey, és levelet ír Julietnek, hogy segítségét kérje egy könyv felkutatásában. Hogy mi minden történik ezután?

 

A könyvet ide kattintva tudod megrendelni.

 

4. Marissa Meyer: CinderSzereted Hamupipőke történetét? Hidd el, ilyen feldolgozást még sosem olvastál! Ajánljuk azoknak, akik szeretik a sci-fiket, a gyönyörű borítókat és az olyan történeteket, melyeket nehéz elfelejteni.


A történetről: A helyszín a jövőbeli Föld, amely már túlélte a negyedik világháborút is. Természetesen nem állhatunk meg csak a Földnél, elvégre sokkal fejlettebb technológiájuknak hála már a Holdon is régóta laknak emberek. A főszereplőnk Cider, aki a megszokott Hamupipőke sztroival ellentétben egy kiborg. Mi történik akkor, amikor ez a félig ember lány megismerkedik Kai herceggel?

 

Ha érdekel a könyv, innen egyszerűen megrendelheted. 


3. Tomi Adeyemi: Vér és csont gyermekeiEz a könyv tele van izgalommal, akcióval és rengeteg fordulattal. A legnagyobb csavar a végén jön el, érdemes kivárni. Ez a történet neked való, ha szeretnél kitörni a megszokott európai életből, és ha el tudod viselni ha egy szeretett karakter meghal.


A történetről: A történet Afrikában játszódik, ahol bizony az élet nehéz. Senki sincs biztonságban, ezért sajnos a halálesetek is előfordulnak. A főszereplő Zélie mellé több szereplőt is kapunk. Érdekel négy fiatal sorsa egy olyan világban, hol a varázslók és a varázstalanok egymás mellett éltek míg az emberek teljesen ki nem irtották a mágiát?

 

Akkor olvasd el, ide kattintva máris a Tiéd a könyv!

 

2. Sarah J. Maas - A hajnal tornya"Egy csodálatos birodalom.

Egy kétségbeesett küldetés.

Egy ősi titok."

 

Ez a könyv a méltán szeretett Üvegtrón 6. kötete Chaollal és Nesrynnel a főszerepben, mely egyszerre kivétel és kihagyhatatlan, elvégre nem egy sorozat kezdő kötetéről van szó. Egy gondosan felépített világhoz tartozik, ami hatalmas rajongótáborral rendelkezik évek óta. Ajánljuk azoknak, akik szeretik a fantasyt, a részletekig kidolgozott világokat és az Üvegtrón-sorozatot.

 

A könvet könnyen beszerezheted innen, de talán a sorozat első részével érdemesebb kezdeni! Nem fogod tudni letenni, ez biztos...


1. Stephen King, Owen King: CsipkerózsikákMi történik ha Stephen King a saját fiával, Owennel közösen ír egy könyvet? Megszületik a Csipkerózsikák. Ez a könyv neked való, ha szereted King stílusát, és ha szeretsz egy teljesen új világba csöppenni.


A történetről: Képzeld el, hogy a nők eltűnnek a világból és csak férfiak maradnak. A nőket elalvás közben beburkolja egy ismeretlen hártya. Ha a nőket felébresztik, vagy csak megsérül ez a hártya, akkor erőszakosak és állatiasak lesznek. Nincs kivétel. Nincs kivétel? Eve Black teljesen normális módon tér nyugovóra este, és ébred fel másnap. Mitől más ő, mint a többiek? Mi lesz az ő sorsa egy ilyen furcsa helyzetben?

 

A könyvet itt tudod megrendelni.


Jó olvasást kívánunk Nektek!


Képek forrása: park.libricsoport.hu; konyvmolykepzo.hu; lira.hu; europakiado.hu;
pixabay.com


További híreink
Irány a pinceszínház!
augusztus 26.
2 perces olvasmány

Országszerte számtalan városban találhatsz efféle kulturális gyöngyszemeket, kutasd fel a hozzád legközelebbit!
Mennyire fontos a diploma a munkaerőpiacon?
május 03.
6 perces olvasmány

Mit keresnek valójában a munkaadók?
Március hónap Depósa nem más, mint Varga Balázs!
április 27.
1 perces olvasmány

Március hónap Depósa Varga Balázs! Ha érdekel a története, akkor kattints a linkre!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!