Kézilabda: Bajnokok ligája magyar oldalról

4 forduló van még hátra a férfi kézilabda BL csoportköréből, ahol a Pick Szeged a csoport 2. helyének megtartásáért, a Veszprém pedig a mostani 4. helynél kedvezőbb pozíció megszerzésért küzd.

 

A világbajnokság befejezését követően mind a két edző újra össze tudta kovácsolni keretét, és teljes erőbedobással folytathatja a Bajnok Ligája idénytét.A veszprémiek Csurgó csapata felett győzedelmeskedtek magabiztos 7 góllal, idegenben. Végig uralták a mérkőzést, nem engedték ki a kezükből a vezetést.

 

A szegediek is hasonlóan készültek a BL szezon folytatására, Budakalász otthonában 5 gólos sikert arattak, Balatonfüred ellen hazai pályán a 7 gólos félidei veszetést a lefújásig 11-re növelték. Balogh is teljesen felépült a vb-n összeszedett részleges bokaszalag-szakadásából, és kiválóan játszott.

Mindent összevetve, mind a két magyar csapat bizakodva várhatja a legrangosabb kupa folytatását.

 

De nézzük, mi vár rájuk a következő 2 hétben…

 

Elsőként a Veszprém lép pályára 2019.02.09-én, 17:30-tól a Barcelona ellen. Mindkét oldalon vannak sérültek. Valószínűleg a hazai közönség hatalmas nyomás alá fogja helyezni a spanyolokat.

 

David Davis a Vb-n is megmutatta, hogy tud újat húzni, és „gyengébb” csapattal is képes meglepetéseket okozni. Szeptemberben, még az edzőváltás előtt idegenben 31:28-as veszprémi vereséggel zárult a mérkőzés.A következő napon 17:00-tól Celjében kezdődik a Szeged meccse. A magyar csapat számára 2 győzelem szükséges a biztos 2. hely megszerzéséhez, melyet minél hamarabb szeretnének bebiztosítani. Idegenben elég nehéz dolguk lesz, de az októberi 33:24-es szegedi sikerből kiindulva, nem lehetetlen.3 fordulóval a vége előtt a veszprémi fiúk Macedóniába utaznak, és 02.16-án, 17:30-tól próbálják hazahozni a 2 pontot. Szeptemberben hazai pályán 2 gólos vereséget szenvedett a Veszprém, de azóta az új edzőnek köszönhetően rendkívül sokat erősödtek. Minden esélyük megvan arra, hogy győzelemmel térjenek vissza, de nagyon küzdeniük kell.02.17-én, 17:00-tól a Motor Zaporozsje csapatát fogadja az újszegedi arénában. Az őszi összecsapásuk során a magyar csapat a félidőben 6 góllal vezetett, de a végére csak 1-et sikerül megőriznie. A hazai környezetnek köszönhetően, egy magabiztosabb győzelmet várunk a tisza-partiaktól.Február végén jelentkezünk a mérkőzések összefoglalóival. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek a mérkőzésekhez!

 

Az időpontokról egy gyors összesítő, nehogy lemaradjatok róla:

02.09. 17:30 Veszprém-Barcelona

02.10. 17:00 Celje-Szeged

02.16. 17:30 Vardar-Veszprém

02.17. 17:00 Szeged-Motor Zaporozsje

 

Hajrá Szeged! Hajrá Veszprém! Hajrá magyarok!

Képek forrása: pickhandball.hu; handballveszprem.hu; sportmenu.hu

További híreink
Csokigyűjtés a Bohócdokiknak!
november 19.
3 perces olvasmány

A Bohócdokik együttműködésre hívnak mindenkit, hogy idén még több gyermek részesülhessen támogatásban.
Október hónap dolgozója Szegeden: Nagy Barnabás
november 21.
4 perces olvasmány

Ha szeretnél egyszer Te is a hónap dolgozója lenni, akkor vállalj munkát nálunk mielőbb!
A piramisok csúcsán, innen és túl – Mi az az MLM?
július 09.
5 perces olvasmány

„Van egy remek üzleti lehetőségem a számodra..."
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!