Téli szépségápolási tippek

A téli időszak alatt a bőrünk és hajunk a nagy hidegnek kitéve több törődést, gondoskodást igényel. A szépség elsősorban belülről fakad, ezért az egyik legfontosabb dolog, hogy ügyeljünk a megfelelő folyadék fogyasztására és vitamin bevitelre.

 

Kellőképpen kell ápolni magunkat azonban kívülről is: télen azok a testrészeink igénylik a fokozott odafigyelést, amelyek közvetlenül ki vannak téve az időjárásnak, ez leginkább az arcbőrünk és a kézfejünk.


Hogyan ápold az arcbőröd?

 

Az arcbőrünknek az irodában lévő kellemes meleg után a kint repkedő mínuszokhoz kell alkalmazkodnia, így gyakran kipirosodik és kiszárad. Ebben az időszakban érdemes zsírosabb krémet használni, illetve olyat, ami növényi olajokat tartalmaz, mert ezek könnyebben beszívódnak.

Indulás előtt minimum fél órával ajánlott a hidratáló felvitele, hogy legyen ideje a krémnek beszívódni. Bőrünk így ellenállóbb lesz a hideggel szemben.

 

Ebben az időszakban bőrünk kevesebb faggyút termel, ezért ügyeljünk arra, hogy olyan arctisztítót használjunk, ami kíméletesen tisztítja bőrünket. Használhatunk például rózsavizet vagy zöldteát erre a célra.

 

Hogyan ápold az ajkaidat?

 

Ajkaink védelméről se feledkezzünk meg, hiszen a szél és a hideg nagyon megviselheti őket. A szőlőzsír és növényi olajok hatékony megoldást nyújthatnak, de vigyázzunk, hogy olyat válasszunk, amely nem tartalmaz vízelvonó anyagot, mert ajkaink könnyen hozzászoknak a termék használatához.

Hogyan ápold a hajadat?

 

Hajunkat is megviseli a gyakori hőmérséklet-változás. Mint a bőrünknél a kipirosodás és kiszáradás, a hajunknál a emellett gyakran előfordul, hogy töredezést tapasztalunk. Ennek megelőzésére fontos, hogy a hajmosás langyos vízzel történjen és olyan termékkel, amely táplálja és ápolja a fejbőrt. A mosás után érdemes legalább heti egyszer balzsamot, hajpakolást használni. A kabát és a sál is dörzsölheti a hajat, ami miatt az tovább töredezik, ez ellen a lófarokkal, konttyal védekezhetünk.

 

Ha azonban szeretnénk kiengedve hordani, akkor érdemes a haj középső részébe és végébe olajat masszírozni. Ez nem csupán védi hajkoronánkat, hanem természetes fényt is biztosít számára.

 

Hogy ápold a kezedet?

 

A kezünk bőre a hidegben és szélben sokszor durva lesz, kipirosodik és kirepedezik. Amellett, hogy ez nem esztétikus látvány, sokszor fájdalommal is jár. Az egyik legfontosabb óvintézkedés, hogy kézmosás után mindig töröljük szárazra/szárítsuk meg a kezünket, valamint ne mulasszuk el sűrűn hidratálni őket. A zsírosabb krémekkel érhetünk el jobb hatást, illetve az igazán tápláló kézkrémek ureát is tartalmaznak.

 Végül, ne feledkezz meg a testápolásról sem!

 

Ebben az évszakban nagyon csábítóan hangzik egy nagy kád forró víz vagy egy hosszú, frissítő zuhany. Sajnos azonban ezek alkalmazásával nagyon kiszáríthatjuk bőrünket. Ilyenkor a kevésbé forró és rövid zuhanyzás ajánlott. Ha a kádban fürdésről nem tudunk lemondani, akkor is figyeljük oda a hőfokra. Tovább csökkenthetjük a negatív hatásokat a bőrünkre nézve, ha fürdőolajat teszünk a vízbe, tisztálkodás után pedig a testápoló használata szinte elengedhetetlen.

 

Hajrá mindenkinek, mindjárt itt a tavasz! J

 

Források: femcafe.hu, activebeauty.hu, drtheiss.hu
Képek forrása:evca.hu, elet-blog.hu, thinkstock, hajtovadaszat.blogspot.com, pixabay.com


További híreink
A Hónap Depósa januárban nem más, mint Nagy Péter!
február 27.
1 perces olvasmány

A Hónap Depósa januárban nem más, mint Nagy Péter! Mutatjuk, mit dolgozik nálunk Peti és hogyan érzi magát munkájában.
Karriertervezés az egyetemi évek alatt
március 01.
6 perces olvasmány

A gimiben sikeresen választottál egy egyetemi szakot, optimális esetben olyat, ami érdekelt is, viszont az egyetem alatt felmerül a kérdés....
Helló egyetem?
február 15.
5 perces olvasmány

Sok szerencsét kívánunk mindenkinek a felvételi eljárás során!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!