Győzni jöttem, de jó lesz a kettes is!

Most, hogy vége a vizsgaidőszaknak, kicsit megnyugodhatunk, és újult erővel kezdhetjük a tavaszi félévet. Azonban biztosan mindenkinek van egy-egy emlékezetes vizsgája az elmúlt időszakból, ami többször is visszatér (rém)álmaiban, és a fejéhez kap, amikor eszébe jut.

              

Cikkünkben néhány ilyen történetet olvashattok.1. történet:

„Egyszer elmentem vizsgázni, már vagy 20 perce írtam a tesztet, amikor a tanár hozzám ért a jelenlétivel. Ekkor döbbentünk rá, hogy nem vagyok rajta a listán. Nagyjából 4 percbe került, mire rájöttem, hogy nem a jog vizsgán ülök, hanem számvitelen.

 

Ekkor értelmet nyert, hogy miért voltak ilyen furcsák a feladatok.”

 

2. történet:

„Valószínűség számításból vizsgáztam, amiből egyébként nem egyszerű a vizsga, sok elméleti kérdéssel.


Ez már a második vizsgám volt, mivel az első sajnos nem sikerült. Még annyit kell tudni, hogy a tanár előre leszögezte, hogy akit puskázáson ér, az csak bizottság előtt, szóban felelhet a következő alkalommal.  


A teremben leült mellém egy hozzám hasonlóan szintén világos barna hajú, szemüveges srác. Én puskáztam papírról, de nem volt benne szinte semmi használható. A srác mellettem lábára tette a telefonját es abból írta ki a kérdésekre a választ. Már kiírt majdnem minden választ, én pedig gondoltam magamban, hogy ez sem lesz fényesebb, mint az előző.

A vizsga vége felé jártunk, amikor a mellettem ülő még az utolsó feladatot írta ki a puskából. Ekkor felüvöltött a tanár: „Maga! Igen, maga ott!” - mutogat felém. „Maga, szemüvegben! Láttam, hogy puskázott. Ne nézzen ilyen bambán!”

 

Na, ekkor gondoltam, hogy ez ennyi volt, mehetek bizottság elé. Feljött a lépcsőn, odalépett a mellettem ülőhöz, és mondta neki, hogy a bizottság előtt találkoznak legközelebb. Én összegyűrtem a kezemben lévő puskát, betettem a zsebembe, és leadtam a dolgozatomat.


Mire haza értem busszal, már be volt írva a kettesem.”3. történet:

„EU gazdaságpolitika tárgyból mentem szóbeli vizsgázni. Mivel levelezős voltam az egyetemen, így nem igazán jártam be az órákra. A vizsgaterem előtt ülve vártam, hogy megjelenjen a tanár, és kezdődhessen a vizsga.

 

A viszonylag üres folyosón odajött egy fiatal srác a terem elé, aki szintén nézelődött jobbra-balra. Így megkérdeztem tőle, hogy ő is erre a vizsgára vár-e, nem tudja-e mikor kezdődik?

 

Mondta, hogy igen, amint megszerzi a terem kulcsát, már kezdhetjük is a vizsgát. Szerencsére nem ragoztuk túl, hogy miért nem ismertem fel a tanáromat, négyes érdemjeggyel távoztam.”4. történet:

„Mérnök szakon tanultam, viszont közgazdasági óráink is voltak, melyeket természetesen nem kedveltünk. Az egyik ilyen tárgyam zh-jára nem sokat készültem, ráadásul a tanárt sem csíptem nagyon, de úgy voltam vele, hogy próba szerencse.

 

Mikor megérkeztem, kiderült, hogy tippelős, gépen kitöltős teszt lesz, ami kicsi reményt adott a megfelelt eredmény lehetőségére. A gyülekezők között megjelent egy ismerősöm, aki teljesen más szakon tanult és nem mellesleg korábban udvarolt is nekem. Mint kiderült, felügyelő tanárként jött, mert a tanárom a nagybátyja, és besegít neki.

 

Amikor elkezdődött a teszt, a srác nagyon figyelte minden mozdulatomat, többször oda is jött átnézni a cuccaim, hogy a puskáimat keresse, – természetesen nem volt nálam – ami számomra elég kellemetlen szituációt eredményezett.Sikerült a teszt, úgyhogy mehettem vizsgázni is, de már a nagy előadóban papír alapú teszteket írtunk. Erre sem sokkal több tudással mentem, mint zh-ra, pedig a feladatok jóval nehezebbek voltak. A srác megint jött felügyelni, de beültem a sorok közepére, így nem tudott odajönni „átkutatni”, így csak a folyamatos megfigyelés maradt. Éreztem, hogy nem sikerült valami fényesem a dolgozatom, de bíztam benne, hogy elérte a minimumot.

 

Néhány nappal később jött egy Messenger üzenet a sráctól, melyben az állt, hogy gratulál a ketteshez, és hogy jövök neki eggyel. Szerencsére a Neptunban is ez az eredmény szerepelt, így nem kellett többet a vizsgákon találkoznom a sráccal.”

 

5. történet:

„Életem első szóbeli vizsgája volt az egyetemen, jogi alapokból. Rengeteget tanultam, és mivel az apukám jogász, így sok minden ismerős volt már a hallottakból. Az előtérben mindenki engem kérdezgetett, és tudtam is válaszolni, segíteni nekik. Amikor beültünk a barátnőmmel a tanár úr elé, teljesen lefagytam és össze-vissza válaszokat adtam a tételekre. A barátnőm pedig annyira leblokkolt, hogy még válaszolni sem igazán tudott.

Én nagy nehezen megkaptam a nem túl megérdemelt kettesemet, a barátnőm sajnos azt sem. A maradandó élmény nem is itt kezdődött, hanem amikor kimentünk a teremből a megalázottság terhével együtt, csak arra vágytunk, hogy hazaérjünk. De ekkor szembesültünk vele, hogy az iskolában ragadtunk, mivel leszakadt az ég, és mindenki az ajtó előtt állt és várta, hogy elálljon (természetesen senkinél sem volt esernyő, mivel hét ágra sütött a nap, mikor érkeztünk).


Egy fél óra-óra után megelégeltük és elkezdtünk futni a metróhoz (ami nagyjából 10 perc séta), a probléma az volt, hogy félúton elkezdett esni a jég is, ami hatalmas erőkkel ütődött a fejünknek, és a legközelebbi fedezék a metró aluljáró volt, így még gyorsabban kezdtünk futni. Mire fedett helyre értünk, nem volt rajtunk száraz felület. Nagyon emlékezetes maradt ez a „jól sikerült” vizsga utáni hidegzuhany.”

Képek forrása: freepik.com

További híreink
A hónap dolgozója Szegeden: Gutási Bence
szeptember 30.
4 perces olvasmány

A hónap dolgozója Szegeden: Gutási Bence
7 tipp a tökéletes Google keresés érdekében
február 28.
4 perces olvasmány

A „Guglizz rá!” manapság már szinte alapvető válasszá vált bármilyen esetleges kérdésünket illetően, legyen szó munkáról, tanulásról vagy egyszerű, mindennapi problémákról!
Szakdolgozatírás: hibák, melyeket ne kövess el
április 03.
4 perces olvasmány

Most, adunk néhány tippet, hogy elkerülhesd azokat a csapdákat, melyekbe már sokan belesétáltak.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!