Ilyen volt a Szeged-Veszprém rangadó

Habár a mérkőzés tét nélküli volt a bajnokság szempontjából, egy ilyen mérkőzésnek mindig van tétje a magyar kézilabdában, ha más nem is, akkor a presztízs. Egy olyan csatát kell elképzelni, mint egy El Clasico a spanyol fociban.

                                                

Az újszegedi csarnokhoz érve az egyik oldalon a Pick Szeged csapat buszát csodálhattuk meg, a másik oldalon az új támogatótól kapott Lexus autókat fényképezte a közönség. A mérkőzés kezdete előtt 30 perccel érkezett a helyszínre a hazai „B közép”, akik az ajtóktól pár méterre megálltak, és kék füstöt eregetve skandálni kezdték a csapat indulóját, melyhez a többi szurkoló is szívesen csatlakozott.A nézőtérre érkezvén a hazaiak bátorítása hallatszódott, a csatatéren pedig melegítettek a játékosok. Amikor a szegedi szurkolók, egy korty erejéig elhalkultak, akkor kezdtek rá a vendégek az indulójukkal, de az első sorukig sem jutottak, a kék-fehérek hangja gyorsan lecsendesítette őket.Ezt követően végre megszólalt a síp, és kezdődhetett is a mérkőzés egy hazai támadással. Az első félidő a védelmekről és a kapusokról szólt (a vendégeknél Mikler, a bikáknál Alilovic kezdett), ennek köszönhetően a 11. percben „még csak” 5-4 volt az eredmény, és ezt még tudta fokozni a védelem.

 

A következő 12 percben 3 gól esett, melyből a hazaiak kettőt szereztek. Davis tanácsait megfogadva, a vendégek kezdtek feltámadni, és meg is fordították az eredményt: mpár perccel a pihenő előtt 8-9-es vendég előny volt, melyet a szegediek egalizáltak, így 10-10-es döntetlennel mentek az öltözőbe a csapatok.A gólszegény első játékrészt követően egy kicsit izgalmasabb félidőt vártak a drukkerek. Az öltözőből a kék-fehérek jöttek ki pihentebben, így hamar kialakítottak egy biztató előnyt. A veszprémiek sem adták fel, és 3 gólos hátrányból is képesek voltak felállni.

 

Az utolsó 10 percet döntetlennel kezdték a csapatok. Sego kapuba állásával, ismételten a szegediek léptek el 2 góllal, melyet már a végéig sikerült megtartaniuk. Így alakult ki a 25-23-as végeredmény.


Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés után: „Kiváló meccset láthattak ma a szurkolók Magyarországon. Nehéz ilyen szintű mérkőzéseket látni máshol, szerencsések vagyunk, hogy mi játszuk ezeket. Előreléptünk ezen a héten, főleg védekezésben. Az első félidőben jobban védekeztünk, a második játékrészre elfáradtunk. Az elsőben több góllal elmehettünk volna, de rengeteg ziccert kihagytunk, ugyanakkor a döntetlen sem volt rossz eredmény. Az új évben ez volt az első olyan meccsünk, amelyen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A Veszprém nagyon jó együttes, úgy jöttek hozzánk, hogy legyőzték a Vardart, a Barcát és a Kielcét. Igazi csapatként működtünk. Gratulálok a szurkolóknak, olyan hangulatot varázsoltak ma is, amilyenben könnyebb kézilabdázni.”

 

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője szerint: „Nehéz meccs volt a mai, ahogyan az egész hetünk, mert Tatabányán is pályára léptünk. Megpróbáltunk felkészülni, de a Szeged jobb és koncentráltabb volt, jobban hitt a sikerében. Vesztettünk, de folytatjuk a kemény munkát. Bízunk benne, hogy jobbak leszünk, de sok meccs van még a szezonban, találkozunk a Szegeddel ismét hamarosan. Gratulálok Pastor mesternek, akivel nagyszerű barátok vagyunk a pályán kívül. Nagyszerű munkát végzünk Magyarországon, remélem, mindketten bejutunk a kölni BL négyes döntőbe.”

 

Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa pedig így foglalta össze a játékot: „Hatalmas hangulatot varázsoltak ismét a szurkolók a csarnokba. Eddig nem úgy játszottunk, ahogy elvárja a mester, de ma megmutattuk, hogy milyen az igazi Szeged. Az ilyen győzelemből erőt lehet meríteni, a Plock ellen felkészülünk, jövő vasárnap már Lengyelországban vár ránk BL-nyolcaddöntős találkozó.”

 

Kent Robin Tönnesen, a Telekom Veszprém játékosa: „Csalódott vagyok, mert nagyon akartuk a győzelmet. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert jól játszik a Szeged, de nem sikerült elérnünk a szintünket. Sokat hibáztunk támadásban, amelyből könnyű gólokat lőhettek a hazaiak. Gratulálok a győzelemhez.”

Források: handballveszprem.hu, pickhandball.hu.

További híreink
Alternatív karácsonyfák, ha már unod a megszokottat!
december 22.
2 perces olvasmány

Hoztunk néhány alternatív karácsonyfát azoknak, akik ilyen-olyan okok miatt nem akarnak fenyőt állítani!
DIY: ajándékötletek karácsonyra
november 29.
6 perces olvasmány

Szerintünk már mindenki karácsonyi lázban ég, és azon gondolkozik, kit mivel lephetne meg idén.
Síelni mész? Ezekre figyelj!
február 19.
5 perces olvasmány

A síelés egy különleges sport, de ha nem figyelsz ora mindenre, akkor könnyedén rosszra fordulhat! Mutatjuk mire lesz szükséged.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!