Színházi ajánló – ezeket az előadásokat ne hagyd ki az évadban!

Március 27-én ünnepeljük a Színházi Világnapot. A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

 

Budapest egyik legjobb tulajdonsága, hogy akármerre megyünk a városban, egy színházba botlunk. Nagy a kínálat, éppen ezért viszont, nehéz a választás. Összegyűjtöttünk nektek néhány számunkra tetsző előadást, melyekre még ellátogathattok az évad végéig.

 

Vígszínház – Szentivánéji álom

 

William Shakespeare klasszikus komédiája modern köntösben. Itt semmi és senki sem az, aminek, vagy akinek látszik. Ebben az előadásban mindenki kivetkőzik önmagából, félreértések, váratlan helyzetek tarkítják a történetet és lehetséges, hogy minderről Eszenyi Enikő Pukk-ja tehet.Ha szeretnétek egy igazán vidám és nevetős estét eltölteni a Vígszínház gyönyörű, patinás épületében, akkor ezt a darabot válasszátok!

 

Pesti Színház – Mikve

 

A történet egy női fürdőben, egy mikvében játszódik. A szereplők életén és párbeszédein keresztül betekintést nyerhetünk különféle társadalmi és családi problémákba, helyzetekbe.

 

A Mikve nem egy könnyű darab. Drámai, elgondolkodtató, de mindvégig szórakoztató. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek még napokkal később is gondolkodni a látottakon, és egy estére felülnének egy kanyargós érzelmi hullámvasútra, amin a Pesti Színház csodás színésznői az utastársak.MÜPA – Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A Művészetek Palotája széles programkínálattal várja a látogatókat. Különböző művészeti ágak képviselői, előadói lépnek fel estéről estére a Házban. A Recirquel Újcirkusz Társulat évek óra hatalmas sikerrel, teltházzal játssza előadásait. Különböző tematikájú és hangulatú előadásaikkal járják a világot, itthon pedig a MÜPA ad helyet ennek a csodának.

 

Személyes kedvencünk a Párizs éjjel című előadás, ami egy századelő párizsi lokálban játszódik, és a nézőket egy forró és fülledt hangulatú párizsi éjszakába kalauzolja el. Táncosok, élő zene, csodálatos artisták biztosítják a jó hangulatot, az adrenalint, és az első előadás után garantált, hogy a többi produkciójukat is látni akarjátok majd!Örkény Színház – Anyám tyúkja (1.) és Anyám tyúkja (2.)

 

A magyar irodalom kötelező versei az Örkény Színház társulatának előadásában. A műsorban körülbelül 100 magyar vers hangzik el. Soknak tűnhet, de hamar elrepül az a három óra, ha Mácsai Pál, Csuja Imre, Pogány Judit, Für Anikó és még sok más csodálatos színész előadásában hallgathattok Adyt, Kölcseyt, Babitsot, Aranyt, Radnótit a nem rég felújított Örkény Színházban.

 

Az este után biztosan elővesztek otthon egy verses kötetet, és lefekvés előtt elméláztok a magyar nyelv szépségein, irodalmunk és kultúránk gyöngyszemein.Centrál Színház – A lepkegyűjtő

 

Borzongtatok már színházban? Bereczki Zoltán Ferdinand Clegg szerepében tuti a frászt fogja rátok hozni! Freddie szerelmes Mirandába, fogva tartja a lányt pincéjében, megfélemlíti, játszanak egymással és a férfi minderről videó naplót vezet. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miként tudták megvalósítani mindezt a színpadon, akkor mindenképp nézzétek meg A lepkegyűjtő című thrillert a Centrál Színházban.

 

Felkavaró, mély nyomokat hagyó előadás ez, ami után egész biztosan napokig a fületekben fog csengeni, hogy „a Lepkegyűjtő titkos videó blogja…”.A színházi évad nyár elejéig tart, így van még időtök jegyet váltani valamelyik előadásra. Munka után a kollégákkal, hétvégén a barátokkal vagy a családdal menjetek, és élvezzétek a színház nyújtotta élményt.


Ne hagyjátok ki, jó szórakozást kívánunk!

Képek forrása: vigszinhaz.hu, mupa.hu, orkenyszinhaz.hu, centralszinhaz.hu, pixabay.com

További híreink
Hogyan keress nyári diákmunkát? Ne bízd a véletlenre!
április 23.
3 perces olvasmány

Nyakunkon a nyári szünet! Ahhoz, hogy a maximumot hozd ki a nyárból, kell egy stratégia, melyhez adunk néhány támpontot!
Tényleg szükséges élethosszig tanulni?
május 13.
5 perces olvasmány

Nem szükséges, talán inkább elkerülhetetlen, és minden képpen hasznos. Nem feltétlen az iskolapadban ülve, hanem inkább az élet adta lehetőségeken és élményeken keresztül.
Hogy éld túl az allergiaszezont?
április 11.
3 perces olvasmány

Mikor már azt hittük, hogy túl vagyunk a téli takonykóron, akkor jöhet egy újabb szipogós-tüsszögős korszak: az allergiaszezon.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!