Férfi Bajnokok ligája: nyolcaddöntők

Ahogy azt már megszokhattátok, ismételten jelentkezünk a világ kézilabda eseményeinek magyar vonatkozású mérkőzéseivel.

A Bajnokok Ligájában hazai csapataink szépen teljesítettek. Nézzük, mi történt a Veszprémmel!Veszprém-Sporting

 

Az idegenbeli mérkőzés során nagyon megnehezítette a fiatal csapat a veszprémiek dolgát. 3-0-val kezdődött a csata, és Davis együttesének nagy erőket kellett mozgósítania a fordítás érdekében. Az első félidőt portugálok uralták, majdnem végig vezetve. 1 gólos hazai előnnyel mehettek pihenni.

 

A 2. játékrészt jól kezdte csapatunk, de erőre kaptak a hazaiak és elhúztak 3 góllal. Végül a nagy erőbefektetésnek meglett az ára, és a sportingi játékosok elfáradtak, emiatt a veszprémiek könnyedén fordították meg a mérkőzést az utolsó 15 percben.Így a következő összecsapásukat2 gólos előnnyel várhatták.A magyarországi mérkőzés is nehezen kezdődött, de hamar kilábaltak belőle Nagy Laciék. A félidőt 3 gólos előnnyel zárták, de ez nem jelentett semmit, mert a pihenőről visszatérve perceken belül egyenlítettek ellenfeleik. Ettől kezdve viszont nem adtak esélyt, és végig uralták a mérkőzést: volt, hogy 8 gólos előnyt is kiharcoltak a mieink, a végén 6, összesítésben 8 góllal nyerték a csatát, így szombaton már biztos volt, hogy a Veszprém ott lesz a legjobb 8 között.

Szeged-Wisla Plock

 

Az első mérkőzés lengyelek otthonában volt, melynek az első félideje rendkívül kiélezett csatát hozott. Kevés gólt láthattunk, a védelmek nagyon odatették magukat. A pihenőre végül 10-10-es döntetlennel vonultak a játékosok.

 

A 2. játékrészben Pastor csapata továbbra is kiválóan védekezett, de a támadásokkal nem lehettünk maradéktalanul elégedettek. A végjáték ezen a mérkőzése is a magyar csapatnak kedvezett, és fáradó ellenfelét nehezen is, de végül 2 góllal legyőzte.A Tisza-parton ennél már egyértelműbb mérkőzést láthattunk, és a félidőre 5 gólos előnyt harcoltak ki a bikák. A pihenő után sem tört meg a lendület, és könnyedén, 7 góllal hozta a mérkőzést Szeged. Így összesítésben 9 gólos előnnyel jutott a legjobb 8 közé.Nézzük, a negyeddöntő párosításait, melyeket április 24-én és május 1-én fognak játszani a csapatok:

Nantes-Barcelona

Vive Kielce-PSG

Flensburg H.-Veszprém

Vardar-Szeged

 

Mi vár ránk április első hétvégéjén?

 

A női Bajnokok Ligája nyolcaddöntője kezdődik, ahol a Fradi a Rosztov együttesét fogadja hazai pályán, majd a Győriek játszanak idegenben az Odense ellen.Ezen a hétvégén fog eldőlni a férfi Magyar kupa sorsa is Debrecenben, mely elődöntőit szombaton, a bronzmérkőzést és a döntőt pedig vasárnap rendezik.


04.06. szombat

13:00 Dabas-Veszprém

15:15 Szeged-Balatonfüred

 

04.07. vasárnap

13:30 Magyar kupa bronzmérkőzés

14:30 Ferencváros TC N-Rosztov N

16:00 Magyar kupadöntő

16:50 Odense N-Győr N

 

Jó szurkolást mindenkinek!

Képek Forrása: keziszovetseg.hu, pickhandball.hu, handballveszprem.hu

További híreink
Rossz szokások, intsünk búcsút
március 01.
3 perces olvasmány

De hogyan tudjuk ezt megtenni, illetve mennyi idő szükséges ahhoz, hogy ez biztosan megtörténjen?
A virslin és az instant levesen túl – Alap tippek kolis, albérletes kezdő szakácsoknak
december 02.
7 perces olvasmány

Az élet rengeteg váratlan szituációt hozhat számunkra, azonban bármi történjen is velünk, egy biztos: enni azt mindig kell. A probléma a „de mit?” kérdésnél szokott kezdődni.
Sorozat ötletek a meleg, nyári napokra
június 17.
4 perces olvasmány

Itt a nyár: a jó idő, a nyaralás és a pihenés időszaka. Ha a túlzott hőség téged is a légkondis lakásban tart, akkor ajánlunk pár sorozatot, amivel elütheted az időt.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!