Magyar Kupa Final Four

Az esemény első napján az volt a kérdés, hogy létrejöhet-e az álomdöntő a Magyar kupában, avagy a Dabasnak sikerül-e megszorongatni a címvédő veszprémieket, és a Balatonfüred tud-e meglepetés okozni az NB1 listavezető szegediek ellen? Hát… lássuk mi történt…Dabas-Veszprém

 

A fogadóirodák és a legtöbb néző is egyértelmű veszprémi sikert várt. Dabasi góllal kezdődött a mérkőzés, de Nagy Laciék nem hagyták, hogy elbízzák magukat ellenfeleik, így gyorsan lőttek 5 gólt. A félidőben már egy „eldőlt meccs” pihenőjére megettek.

 

A második játékrész 6-16-os állással kezdődhetett. A 10 Gólos különbséghez még 12-t tett hozzá a Veszprém, így az esélyeknek megfelelően 16-38-as eredménnyel tovább jutottak a döntőbe.Szeged-Balatonfüred

 

A Balaton-parti együttes nagy erőket megmozgósítva igyekezett megszorongatni a kicsit tartalékos bikákat. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, néha beleerősített a Tisza-parti gárda, így kialakítva a 3 gólos előnyt a pihenőre.

 

A második félidőben a fürediek nagyobb erőket mozgósítottak, így a 46. percben csak 2 gól volt a különbség. Ekkor erősített Pastor csapata, és gyorsan meg is léptek. Az utolsó 5 percre már 6 gólra növelték előnyüket. Innen már nem volt visszaút: nyertek a bikák 33-26-ra.

 

Így jött létre az álomdöntő a kupában, amit minden rajongó feszülten várt már!A döntőig a szurkolók, láttak könnyed, izgalommentes mérkőzéseket, és végletekig harcos, kiélezett csatát is. Itt is az utóbbit vártunk.

 

A kérdések a következők voltak: sikerül-e a szegedieknek 10 év után elvenni a kupát a Veszprémtől? A címvédő, az idény során először legyőzheti-e a bikákat?

Idén még csak a Tisza-partiak tudtak győzedelmeskedni a rangadókon, de az elmúlt években, a Magyar Kupában a szoros mérkőzések mindig a Veszprémnek jött ki jobban.

A mérkőzést 2-0-val a szegediek kezdték, de gyorsan egalizáltak ellenfeleik. A csata 15 percen keresztül kiegyenlített volt, amikor is Pastor csapata erősített védelmén, és a támadások is sikeresebbek lettek, így elhúztak a Telekom mellett. Hiába kért időt Davis kétszer is a pihenőig, nem sikerült megállítani a Bikákat. A félidő 17-10-es szegedi előnnyel zárult.

 

Ekkora hátrányból kevés csapat tud felállni, főleg egy ilyen szintű csapat ellen, de a veszprémi sztárokat nem lehet leírni. Bármire képesek.

 

A második játékrész elején nem tudott egyik csapat sem a másik felé kerekedni. Tartották előnyüket a szegediek cirka 10 percig, amikor jött a hullámvölgy. Az utolsó 10 percre már csak 4 gólos hátránya volt Nagy Laciéknak, melyet tovább faragtak. Bő egy perccel a vége előtt 1 gólra zárkózott a Veszprém, és az utolsó szegedi támadás során sem került a labda a hálóba.Balogh Zsolt az utolsó percekről: „Egészen a 45. percig azt éreztem, hogy jól kézilabdázunk, fantasztikus első félidőnk volt. Nehéz ilyenkor értékelni egy ilyen mérkőzést, most az a legfontosabb, hogy megnyertük a kupát, és együtt ünnepelhettünk a nagyszerű szurkolótáborunkkal.” 

 

5 másodperc volt hátra: Lékai vállalkozott a lövésre, de Alilovic védte a 9 méterről megeresztett lövést. A kékek a mennybe mentek. 10 év után sikerült újra elhódítani a kupát!

Juan Carlos Pastor így nyilatkozott a mérkőzésről: „Fantasztikus első félidőt játszottunk, a másodikban viszont elfáradtunk. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy több játékosunk is sérülése ellenére játszott ezen a hétvégén és a döntőben, valamint Bánhidi Bence elvesztése sem jött jól nekünk. Óriási öröm ez a siker klubunknak és a csodálatos szurkolótáborunknak. Büszkék vagyunk erre a győzelemre, ahogyan azokra a játékosokra is, akik kiharcolták ezt a kupagyőzelmet.”

 

Jonas Källman szerint: „Az első játékrész csodálatos volt, nagyon jól játszottunk. A második félidőben többet hibáztunk, emiatt felzárkózott a Veszprém. A legfontosabb azonban, hogy még ekkor is kontrollálni tudtuk a pályán történteket, és hazahozhattuk a Magyar Kupát Szegedre.”

Forrás: pickhandball.hu; Képek forrása: pickhandball.hu; index.hu, handballveszprem.hu,keziszovetseg.hu

További híreink
Otthoni edzés – hogyan csináld jól?
április 14.
5 perces olvasmány

A mostani helyzetben pedig számos lehetőség érhető el online. Próbálj ki minél több mozgásformát!
A hónap dolgozója Szegeden: Gutási Bence
szeptember 30.
4 perces olvasmány

A hónap dolgozója Szegeden: Gutási Bence
Szeged - Bortér 2019
szeptember 18.
3 perces olvasmány

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden, a Dóm téren az Őszi Bormustra szeptember 18 és 22 között.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!