Ha tavasz, akkor piknikezés!

Most, hogy beköszöntött a jó idő, kinek ne lenne kedve egy kis piknikhez egy tanulással vagy munkával töltött nap után a barátokkal?
Szerencsére Budapesten számos lehetőség van arra, hogy ezt megtegyük, ezért összegyűjtöttünk nektek egy kis listát: mi az, amit semmiképpen se hagyjatok otthon egy piknik előtt, illetve hol tudjátok kellemesen eltölteni az időtöket.

Mit vigyünk magunkkal?

1.          Pokróc vagy pléd

Mi adná meg jobban az idillt, mint egy kockás pléd, amin kényelmesen elterülhetünk? Illetve a váratlan hangyabolyba üléstől is megvéd minket, a felfázásról nem is beszélve.

2.          Rágcsálnivaló és üdítő

Ha hűek akarunk maradni a filmekhez, és biztosra akarunk menni abban, hogy megteremtsük a tökéletes hangulatot, akkor vigyünk magunkkal egy tál epret és egy üveg pezsgőt is.

Ha mégsem egy filmbeli romantikus piknikezésre indulunk, akkor csomagoljunk pár otthon könnyedén elkészíthető szendvicset, illetve egy adag szörpöt. Ez szintén tökéletes menü lehet.

Választhatunk olyan helyet, ahol van tűzrakásra lehetőség. Ide vigyünk magunkkal szalonnát, pár virslit, zöldségeket, kenyeret, esetleg mályvacukrot. Nyársat pedig készíthetünk egyszerűen faágból!

3.          Kártya, társasjáték

Mi lenne jobb hangulatfokozó -főleg, ha barátokkal megyünk-, mint egy kis játék, nevetéssel fűszerezve?

Ha nem szeretnénk kártyát vinni, akkor feldobhatjuk, a pikniket a „Ki vagyok én?” vagy az „Én még soha…” elnevezésű játékokkal. Ezekről a játékokról korábbi cikkünkben olvashattok.

4.          Frizbi, tollas

Ha szívesebben játszanánk olyat, ami több mozgást igényel, mint egy kártyaparti, akkor ezeket ne hagyjuk otthon! A kellemes időtöltés mellé így becsempézhetünk egy kis mozgást is a jó levegőn, így biztosítottabb a pihentető alvás a nap végén. 

5.           Szúnyog- és kullancsriasztó

Ne feledjük, hogy most a természetben leszünk, és nincsen rosszabb, mint mikor a rovarok tönkreteszik a szórakozásunkat. Ezt előzzük meg és vigyünk magunkkal szúnyog- és kullancsriasztót, azoknak bármilyen formájában! Így ha egy szúnyog támadás áldozatává válnánk, könnyen tudunk védekezni ellene.

6.          Bicska, amin van borbontó

Egy bicskára vagy késre feltétlen szükség lehet egy piknik alkalmával akár, ha csak az ételek felvágásáról van szó, de ugyanígy létszükséglet, ha nyársat szeretnénk csinálni.

Illetve, ha borral készülünk, akkor mindannyian tudjuk, hogy mennyivel jobb, ha van is mivel kinyitni az üveget.

7.          Szalvéta

Senki sem szeretné a pokrócba törölni a száját egy kiadós evés után. Pontosan ezért fontos, hogy legyen nálunk legalább zsebkendő, főleg, ha randiról van szó.

Hová érdemes menni?

1.          Füvészkert

Mi lenne jobb helyszín, mint egy romantikus botanikus kert egy piknikes randihoz? Ami ráadásul könnyen megközelíthető és gyönyörű.

Itt olvashatsz a helyről bővebben.

2.          Margitsziget

A Nagyréten hatalmas hely tárul elénk, ha piknikezésről van szó. Talán ez az a hely, ahová a legtöbben jönnek ezzel a céllal, hiszen meseszép látványt tud nyújtani a Duna közelsége, illetve központi helyen van, így gond nélkül eljuthatunk munka vagy egyetem után. Optimális, ha barátokkal mennétek ide, de egy randira is jó választás.

3.          Kopaszi gát

Ez eddig felsoroltak közül a belvárostól legmesszebb eső hely, de annál kedvezőbb egy piknikhez, hiszen a Duna-parton közel lehetünk a természethez. Illetve egyre több fejlesztés történt ezen a részen, így kellemesebb környezetbe tölthetjük az időnket.

4.          Filozófusok kertje

Ha egy olyan helyre vágyunk, ahol gyönyörű a kilátás a városra, akkor mindenképpen ez lesz számunkra ideális alternatíva. Amellett, hogy rengeteg opció van a pokrócunk leterítésére, belátható a város nagy része, illetve ha megvárjuk a sötétedést, akkor pedig a kivilágított Budapest csodája tárul elénk, ami mindenkinek szívmelengető érzést nyújthat. Pont ezért megfelelő randi szempontjából.

+1. Szentendre

Ha nem is Budapest, de érdemes megemlíteni, ha egy kis piknikre vágyunk csodás miliőben. Maga Szentendre megadja azt a légkört, ami a romantikázáshoz szükséges, maradandó élmény válik a napból.  

Kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek és jó pikniket a napsütéssel teli napokban!

Forrás: welovebudapest.hu
Képek forrása: lobu.hu; szeretlekmagyarorszag.hu; welovebudapest.hu; funiq.hu; pexels.com


További híreink
Így készülj fel okosan a szóbeli érettségire
május 10.
5 perces olvasmány

Nyakadon a szóbeli, már minden tételt begyűjtöttél, de még fogalmad sincsen, hogyan kezdj hozzá?
Múzeumok éjszakája - Budapest
június 22.
1 perces olvasmány

A Hónap Depósa januárban nem más, mint Nagy Péter!
február 27.
1 perces olvasmány

A Hónap Depósa januárban nem más, mint Nagy Péter! Mutatjuk, mit dolgozik nálunk Peti és hogyan érzi magát munkájában.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!