Ez már gombócból is sok!

Ha a nyárra gondolunk, sokunknak ugyanazok a dolgok jutnak az eszünkbe: nyári szünet, vízpart, fesztivál, nyaralás, szabadidő, kikapcsolódás és fagyi.

 

Fagyi nélkül nincs is nyár, így összegyűjtöttünk nektek olyan különleges helyeket, amelyeket mindenképp érdemes kipróbálni.


Levendula Kézműves FagylaltozóA Levendula Fagylaltozó több szempontból is különleges hely. A gyönyörű design mellett a fagyik ízvilága sem mindennapi. Jelenleg az ország 19 pontján találkozhattok ezzel a fagyizóval.


Budapesten több helyen is, de Debrecenben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Kaposváron, Szegeden, Tihanyban, Balatonfüreden, Sopronban, Sárváron, Pécsen és Miskolcon is megtalálhatók.

 

Az üzletekben több mint 100 kézműves fagylalt várja a vendégeket. Nagy figyelmet fordítanak a különböző érzékenységekre is, így minden üzletben válogathattok.

 

Cafe FreiA Cafe Frei kávézói nyáron a rengeteg különleges kávé mellett, ugyanilyen izgalmas fagylaltokkal is várják a vendégeiket. Olyan ízeket kóstolhattok meg, mint a brazil csokoládé beduin kávéval, a madagaszkári vanília, a szicíliai citrom héjával és bazsalikommal, a burgundiai vadeper vagy épp a japán yuzu feketeribizlivel. De ezeken kívül is tartogatnak még meglepetéseket. Nem csak Budapesten, hanem vidéki városokban is megtaláljátok a kávézókat, ahol belekóstolhattok a világ különböző pontjai ihlette fagylaltokba.

 

Anjuna PopsAz Anjuna Pops is nagyon különleges kínálattal vár mindenkit. 100%-ban természetes összetevőkkel, növényi alapú hozzávalókkal és valódi gyümölcsökkel dolgoznak. A szicíliai pisztácia, a málnás chia pudding, a citromos sajttorta vagy az avokádó-tárkony-lime ízesítések nagyon felkeltik az ember figyelmét, de ezeken kívül még nagyon sok más ízzel is találkozhattok.

 

Budapesten 5 helyen látogathatjátok meg őket, de már Balatonfüreden is kipróbálhatjátok ezeket a különleges ízeket.

 

Street CakesHa Budapesten jártok és mindennél jobban szeretitek az édességeket, akkor ez a Ti helyetek. Nem kimondottan fagyizó, de ha úgy szeretnéd, egy egész kürtőskalácsot teletesznek neked fagyival (és mindenféle finomsággal).

 

Azt kérhetsz erre az édesség toronyra, amit és amennyit csak szeretnél. Olyan lehetőségeid vannak, mint például a házi készítésű fagylalt, rengeteg féle gyümölcs, nutella, ínyenc pudingok, oreo, pillecukor vagy akár túró rudi, de ezzel a felsorolásnak még nincs vége. Budapesten, az Andrássy úton találjátok őket.

 

Olivola – Kecskemét A kecskeméti Olivola egy olasz étterem, de ha itt éltek, vagy erre jártok, mindenképp érdemes akár csak egy fagyira is meglátogatni a helyet. Az egész helyből árad az igazi olasz mentalitás. Tradicionális olasz receptek alapján készülnek a fagylaltok, melyeket eredeti olasz hozzávalókkal készítenek.

 

Szent Korona Cukrászda – SoltvadkertA soltvadkerti cukrászda már egy három évtizede működő családi vállalkozás. Nem csak nagyon finom süteményeket, tortákat, házias jellegű pogácsákat árulnak, hanem 30 féle ízben fagylaltot is. A fagyikat nem csak tölcsérben, hanem gazdagon feldíszített fagylaltkelyhek formájában is kérhetitek. A hely azért is különleges, mert egy külön teremben kiállítás formájában a cukrász-élet régiségeit is meg tudjátok nézni.

 

Kiss Cukrászda – LajosmizseA lajosmizsei cukrászda büszke a hagyományokra, és arra, ténylegesen tojás és tej felhasználásával készítik fagylaltjaikat. A hűsítő gombócokat saját főzésű pasztákkal teszik egyedivé. Ilyenek például a szatmári szilva, a joghurtos bodza, a cseresznyés vanília, a zserbó, a somlói galuska, a sacher vagy a pisztácia.

 

Kárpáti fagyizó és gofrizó – Balatonföldvár

A Balaton partjai televannak finomabbnál finomabb cukrászdákkal és fagyizókkal. A balatonföldvári Kárpáti fagyizó is egy ilyen hely. Körülbelül negyven-ötven féle fagylaltot készítenek, így a hagyományos csoki, eper, vanílián kívül több különlegességgel is várják a hozzájuk látogatókat.


Élvezzétek a nyári időjárást, a pihenést és kóstoljatok meg minél több finomságot, bárhol is jártok épp az országban.

Források:levendulafagylaltozo.hu, cafefrei.com, anjunapops.com, welovebudapest.hu, olivola.hu,
szentkoronacukraszda.hu, kisscukraszda.hu, welovebalaton.hu; Képek forrása: seethaler.hu,
facebook.com. welovebalaton.hu, meetmeprograms.hu, olivola.hu, szentkoronacukraszda.hu,
kisscukraszda.hu, welovebalaton.hu

További híreink
Mémgyár: top legjobbak szerintünk
augusztus 05.
2 perces olvasmány

Sokszor használjuk őket a mindennapok során, vannak kedvenceink, ámde tudjuk, hogy mik is azok a mémek és honnan is erednek?
Hangolódás
december 04.
3 perces olvasmány

Hoztunk nektek néhány tippet, és reméljük, hogy kellemes, boldog és sikerekben gazdag karácsonyt és új évet ünnepelhettek majd.
Fizikai vagy szellemi diákmunkával járnék jobban?
szeptember 11.
4 perces olvasmány

Sokszor felmerül a kérdés, hogy az iskola mellett vállaljunk-e munkát, és ha igen, milyen jellegűt.Cikkünkben Orsit kérdeztem a tapasztalatairól, aki végzett már fizikai és szellemi munkát is.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!