Terjed a street food

Jó magyar szokás, hogy szeretünk enni. De szerencsére manapság rengeteg új étterem, gyorskajálda nyit ki, szóval a street food egyre nagyobb teret kap, így kiélvezhetjük az étkezésnek ezt a formáját.

 

De mi is az a street food?

 

Egyre jobban elterjedt szó, egyre többet használjuk, de lássuk, mit is jelent pontosan!

 

Szakirodalom még nem létezik ezzel a műfajjal kapcsolatban, és a megjelenések talán kicsit ellent is mondanak a szó valódi jelentésének, így mindenki kicsit mást ért és más az elképzelése. Ezzel nincs is gond, a lényeg, hogy legyen finom, amit streed foodként eszel.

 

A működésük azért lehet hatásos és mind eladói, mind vevői oldalról megtérülő, mert a kicsi üzlethelyiségekben kevés munkaerőre van szükség, így a minőségi alapanyagokra, a színvonalasabb ételekre többet tudnak fordítani az éttermek.

 

Vevői oldalról sem kell sok pénzt, sőt, időt sem egy jó étel elfogyasztására fordítani. Az ilyen helyek kimondatlan „policy”-je, hogy 15 percnél tovább nem tartózkodik bent a vendég.Nézzük, Budapest 4 legmenőbb streed foodosát, amit neked is ki kell próbálnod!

 

Az első és leghíresebb, minőségben is a legcsúcsabb az mindenképpen a Bamba Marha, ami már több lista vezetőjévé nőtte ki magát és jelentős díjakkal is büszkélkedik.

 

A négy helyen is megtalálható lánc étlapján a marha burgerek széles választékát találjuk. Egyél menüt, vagy csak egy burgert, biztosan nem fogsz csalódni!A Bp BARbq hasonlóan elismert, díjazott hely az Akácfa utcában. Sajátosságát a füstössége adja, amit látványkonyhájukban egy egyedi technológiának köszönhetően érnek el. Kínálatuk nem csak a burgerekben merül ki, sült húsok közül is válogathatsz.A húsmentes helyek is egyre népszerűbbek és elfogadottabbak. Méltán veszi fel a versenyt a Vegan Love húst kínáló társaival. Erről árulkodik számtalan díjuk is. Burgerek, szendvicsek és saláták közül válogathatsz, melyek ráadásul mindenmentesek is, így ételérzékenyek számára is megfelelőek lehetnek.

 

Érdemes ellátogatni a Bartók Béla utcába, hogy megízleld, milyen húsmentesen élvezni egy street foodot, amin észre sem veszed a hús hiányát.A 2018-as év European Street Food Awardson Magyarországot a Cupákos nevű hely képviselte, ami egy ízig-vérig magyar konyha. A Dob utcai árkádok található meg, kínálatában egy újhullámos hentes és egy magyaros bisztró szerelemgyereke, kiváló kolbászokkal, oldalasokkal, túrós csuszával, gombapaprikással.Persze nem szabad elfeledkeznünk a fesztiválok megemlítéséről sem! A nagy bulizások közben jól esik megpihenni a kajás részlegnél. Ha teheted, válassz street foodot és kóstold végig a különböző kocsik kínálatát!És ha már fesztivál: hallottál már a Food Truck Show-ról? Ez egy 16 állomásos fesztivál az ország különböző pontjain, ahol a food truckok krémje jelenik meg.

 

Budapesten évente kétszer, a Kincsem Parkban rendezik, így a szeptemberi dátumról még nem maradtál le: szeptember 6-8. Ha igazi street foodra vágysz, ez a te helyed!


Források: flyerz.hu, bambamarha.hu, bpbarbq.com; veganlove.hu; foodtruckshow.hu; cupakos.hu; Képek forrása: foodtruckshow.hu;fogyasztovedelmi.blog.hu; welovebudapest.com; veganlove.hu

További híreink
Alternatív karácsonyfák, ha már unod a megszokottat!
december 22.
2 perces olvasmány

Hoztunk néhány alternatív karácsonyfát azoknak, akik ilyen-olyan okok miatt nem akarnak fenyőt állítani!
Önfejlesztés felsőfokon
március 04.
4 perces olvasmány

jöhet is a kérdés, hogy rendben, de hogyan is kezdjünk neki?
Tavaszi programajánló
március 21.
3 perces olvasmány

Mindannyian reménykedünk benne, hogy a nagy hófúvások után tényleg megérkezik a tavasz, a maga melegével és élvezhetjük az arcunkra sütő napsugarak feltöltő erejét.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!