Szegedi programajánló – 2019 ősz

Szegeden, mint minden évszakban, ősszel is a rendezvények széles arzenálján vehetünk részt. Az alábbi cikkünkben be is mutatunk ezek közül néhányat!Programokkal teli!

 

Legyen szó akusztikus vagy klasszikus koncertről, mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban passzoló zenét a 24. Szegedi Őszi Kulturális Fesztiválon. Városunkba látogat például Bereczki Zoltán is, aki egy akusztikus koncerttel fogja szórakoztatni nézőit. A Jazz kedvelői is részt vehetnek a hozzájuk stílusban passzoló koncerteken, ugyanis Szegeden november 8-9-én kerül megrendezésre a Szegedi Jazz Napok. Érdemes előre jegyet vásárolni nehogy lemaradjuk az általunk várt koncertről.Egységben az erő!

 

Ha inkább az aktív kikapcsolódás hívei vagytok és szeretitek a fejtörőket, akkor ezt a programot nektek találták ki! Mert a kulturális fesztivál keretei között akár detektívek is lehettek! A detektív programban nem csak az a jó, hogy 1,5-2 óra a játékidő, hanem az is, hogy a barátokkal együtt tudtok nevezni, ugyanis ezt a programot 2-5 fős csapatoknak találták ki, akik együtt, közösen tudnak mindent megoldani! Nyomozásra fel!Ha pedig, őszi díszeket készítenétek, részt vennétek tökfaragásban és még a Múzeumot is lesz kedvetek megnézni: több program is kedvező lehet! Az egyik a Múzeumok éjszakája, amely az Ősz jegyében, október 12-én kerül megrendezésre, számos programmal, zenekarok fellépésével. Ha pedig esetleg lemaradnátok a tökfaragásról, de a szabadtéri programoktól nem riadtok vissza, akkor egy jó forró teával a kezünkben a 7. TÖK jó nap lehet a megfelelő program október 13-án, a Füvészkertben.Száguldás négy keréken…

 

Bőr ülések, lehúzott tető és ablakok, sebesség és fényűző autók. Talán ezekről a szavakról mindenkinek egy veterán autó jut eszébe, amely a megjelenésével erőt és a fiatalságot szimbolizálja. Ha kedvelitek ezeket az autócsodákat, akkor a Veterán járműbörze kiváló esemény lehet. November 16-án, szombaton az Auchan áruháznak is otthont adó épületkomplexumban kerül megrendezésre, így az egyetemi kurzusok sem lehetnek akadályai, hogy tátott szájjal csodáljátok meg ezeket a négykerekűeket.

Kell egy kis csillogás mindenkinek!

 

Ha a fényre és csillogásra gondolunk, akkor nem csak az ásványok, hanem a csillagok is eszünkbe juthatnak. Érdekelnek a különböző kőzetek, vagy épp a csodálatosan fénylő csillagképek? Mindkettőről szerezhettek információkat 2019 őszén. Október 25-én az űrben tehettek egy virtuális sétát a Könnyed ismeretterjesztő előadások keretein belül csillagászat és űr témájában, a Szegedi Csillagvizsgálóban. Ha pedig megvannak az ismeretek az űrről, jöhetnek a Földben keletkező kőzetek, melyekkel november 16-17-én, az Ásványbörzén-és Vortexpo Életmód  Fesztiválján ismerkedhettek meg.

Tanulás az életünk végéig

 

Utolsóként a TIK-ben megrendezésre kerülő két előadást ajánljuk nektek. Pszichológia iránt érdeklődőknek Csernus Imre: Egyensúlyban Önmagammal című előadására hívnánk fel a figyelmet. Bár ez inkább már tél eleji program, de tapasztalataink alapján érdemes már most jegyet foglalni, hogy biztosan részt tudjatok venni ezen az önismereti túrán. Akik pedig már októberben szeretnének egy új élet felé nyitni, azoknak Pál Ferenc október 17-i előadása lehet megfelelő, ahol tanulságos élettörténeteken keresztül mutatják meg, hogy a változás bennünk rejlik.


Minden programon szeretnél részt venni? Gyere hozzánk és néhány hét alatt keresd meg az összes jegy árát! Várunk szeretettel a Meló-Depónál!


Források: szegedtourism.hu; szegedtourism.hu; programturizmus.hu; iszeged.hu; programturizmus.hu
Képek: pexels.com, pixabay.com

További híreink
Koli vagy albérlet – avagy mit válasszak, ha választhatok?
szeptember 17.
4 perces olvasmány

Sok sikert kívánunk a félévkezdéshez, albi/kolikereséshez mindenkinek!
Spoilermentes filmajánló: Az - Második fejezet
szeptember 13.
4 perces olvasmány

Hogy milyen volt a film? Az SZTE egyik #sztekomm-os hallgatója volt a segítségünkre, aki megosztotta velünk a véleményét egy interjú keretei közt.
Szeged - Bortér 2019
szeptember 18.
3 perces olvasmány

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden, a Dóm téren az Őszi Bormustra szeptember 18 és 22 között.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!