Kikapcsolódás Szegeden: game and workout!

Ahhoz, hogy egészségesek és energikusak maradjunk, nem csak passzív pihenésre van szükségünk, mint az alvás, hanem aktívan is ki kell kapcsolódnunk: mozognunk kell.

 

Ez amellett, hogy a fizikai állóképességünket fejleszti, nagyon jó a stressz levezetésére is. Így, ha szeretnénk, hogy buzogjon bennünk az életerő és jó formában is maradjunk, az alábbi ajánló fog nekünk egy kis útmutatást adni.

Mozogjunk eleget!

 

Tudtátok, hogy egy nap legalább 20-25 perc közepes tempójú sétálással egyenértékű mozgást kellene végeznünk? Amikor sportolunk amellett, hogy az izmainkat – és a mozgáskoordinációnkat fejlesztjük, boldogsághormonok szabadulnak fel testünkben, emiatt érezzük olyan örömtelinek magunkat egy jóleső edzés után.

Hol és milyen formában?

 

Hogy mindenki a számára megfelelő testmozgást találja meg, érdemes elgondolkodni, hogy pontosan mi is a célunk. Izmosodni szeretnénk vagy az állóképességünk fejlesztenénk?

Ha saját testsúlyos edzések hívei vagyunk, akkor a Tabata és HIIT (High Intensity Intervall Training) edzésformákat nekünk találták ki! Ezek a mozgásformák kevés és akár otthon is fellelhető eszközöket igényelnek. Egy körben 5-6-7 gyakorlat található, nagyon kevés pihenéssel közöttük. A gyakorlatok kardió és erősítő funkciót is ellátnak.

 

Azonban ezen edzések otthoni elvégzése a kezdeti időszakban kifejezetten nem ajánlott.

 

Ha súlyzós edzést próbáljuk ki, akkor még fontosabb a megfelelő kivitelezés, mert a testünket súllyal is terheljük és így még nagyobb a sérülés veszélye.

 

A tévesen berögzült mozgásminták akár ízületi fájdalmakat is okozhatnak, melyek a későbbiekben komoly sérülésekhez is vezethetnek. Érdemes elmenni egy-két csoportos órára vagy személyi edzőhöz, ahol elsajátíthatjuk az alap gyakorlatokat, hogy utána a saját időbeosztásunk szerint végezhessük ezt a sportot. Mert erre is van lehetőség! Na de hol? Mindjárt mutatjuk!


Strong Body

 

Van itt minden, ami szem-szájnak ingere! Saját testsúlyos, kicsi-vagy nagy súllyal végezhető edzésforma, sőt még nyújtó óra is, hogy a mobilitásunkat növeljük!  A hely tiszta és jó hangulatú és azoknak, akik esetleg még csak most kezdenek belekóstolni az edzés világába, kezdő órákkal is kecsegtetnek.

RedZone

 

Ez a terem talán nem a belvárosban van, mégis elég széles skálával rendelkezik edzésfajták tekintetében. A sportolók felkészítésétől a rehabilitációs tevékenységeken át egészen a csoportos - és személyi edzésekig tart kínálatuk. A termük tágas, jól felszerelt, az edzők profik és hozzáértőek. Sőt, ide akár kisebb testvérünket vagy fiatalabb ismerőseinket is elhozhatjuk, ha sportolói pályát fontolgatnak, mert a mozgásminták megalapozásával is foglalkoznak egészen kis kortól.

IZOMetria Fitness Szeged

 

A belváros szívében, az Anna-kút mellett kap helyet, a Posta Palota első emeletén. Ez egy kettő az egyben hely, mert van lehetőség súlyzós edzésre is az elülső részben, a hátsóban pedig saját testsúlyos edzésre van kialakítva egy rekortán padlóburkolatú terem.  A gépparkjuk nagy, elöl inkább a súlyzós edzésekhez szükséges eszközök kapnak helyet, illetve a kardióra adnak lehetőséget.  Azon kívül, hogy tiszta és rendezett épületben található, a személyzet is rendkívül kedves és hatékony. A csoportos órák főként fitness és zsírégető jellegűek, de rendkívül pörgős hangulatúak.

Napfényfürdő Megafitness

 

Ha a heti kardió edzésünket Tiszára nyíló kilátás mellett szeretnénk végezni, akkor ezt a helyet nekünk találták ki! A rengeteg futógép mellett két kisebb termük is van kiscsoportos edzésekre és spinningre.  A teremben hatalmas tükrök is helyet kapnak, ahol szemügyre vehetjük a gyakorlataink kivitelezésének pontosságát. Azzal viszont számolnunk kell, hogy elég nagy az ide látogatók száma, így sokszor várakozni kell az eszközökre vagy a gépekre, kivéve, ha futógépről van szó, mert abból viszont elég sok található.

Ha végeztünk az edzéssel…

 

Ha már a napi mozgásadagunk megvolt, akkor jöhet egy kis aktív kikapcsolódás még emellé! Ami nem más, mint a játék. Lehet társas vagy pc, esetleg X-box, ez mind megtalálható a  BarCraft Szeged-ben.

 

Fergeteges a hangulat, főleg a társas esteken. A felső szint alatti teremben társasjátékok tömkelege kap helyet és több pc is. A fenti részen a bárpultnál különböző filmes inspirációk alapján készült koktélokat és italokat kóstolhatunk.

 

Ha pedig kifejezetten egy vagy több játékkal szeretnénk időt tölteni a barátainkkal, akkor a LVLUP (LevelUp) erre remek opció. Azon felül, hogy nemzetközi E-sport eseményeknek ad otthont, oldalukon van egy lista is, hogy jelenleg milyen társasjátékaik vannak, illetve egy LVLUPMost nevű fül, ahol megnézhetjük, hogy hány szabad hely van pc-n, X-Boxon, társasjátékozáshoz illetve playstationre.

Fergeteges kikapcsolódást kíván mindenkinek a Meló-Depó csapata!


Források: pixabay.com;  redzonesport.hu; pexels.com; strongbody.hu; napfenyfurdoaquapolis.com; barcraft.eu; 

További híreink
Adóbevallás 2021 / Personal Income Tax Return Information
február 03.
4 perces olvasmány

Amennyiben dolgoztál nálunk 2021-ben, adóbevallást kell benyújtanod, ehhez a nálunk szerzett jövedelmedről szóló M30-as nyomtatványt honlapunkról tudod letölteni!
Július hónap dolgozója: Kiss József
szeptember 04.
1 perces olvasmány

A július hónap dolgozója ezúttal Kiss József lett, aki kartonpapír feldolgozással foglalkozó partnercégünk gyárában supervisorként dolgozik.
Tagságérvényesítés 2023-24 II. félév, ne maradj le róla!
február 05.
3 perces olvasmány

Tagságérvényesítés 2023-24 II. félév / membership validation for second semester 2023-24!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!