Milyen munka illik hozzád?

Gondolkoztatok-e már azon, hogy ti milyen személyiségtípusok vagytok? Eszetekbe jutott-e már az, hogy milyen a számotokra legmegfelelőbb munka? Nem vagyunk egyformák.

 

Mindannyian más érdeklődési körrel, képességekkel, értékekkel, munkamóddal rendelkezünk. Megpróbálunk nektek egy kis segítséget nyújtani azért, hogy esetleg körvonalazódjon, hogy milyen az ideális munkahely számotokra. Kis szerencsével pedig akár munkalehetőségeink közt is megtalálhatjátok a hozzátok passzolót.

Egy elmélet szerint hat személyiségtípust tudunk megkülönböztetni.

A gyakorlatias, realista

 

Az ilyen típusú emberek szívesebben dolgoznak gépekkel, szerszámokkal, különböző tárgyakkal, mint emberekkel. Az okoz nekik örömöt, ha saját kezükkel hozhatnak létre dolgokat és ezzel fejezhetik ki magukat.


Mit tudunk mi ajánlani, ha magadra ismertél?

Próbáld meg csepeli munkalehetőségünket, vagy jelentkezz bútorbolti partnerünkhöz.

A kutató, érdeklődő

 

Az ebbe a típusba tartozó emberek szívesen fordulnak a tudomány felé, szeretik átgondolni a problémákat és azokat megoldani. Mivel szeretnek több szempontból megközelíteni dolgokat és agyalni rajtuk, ezért nem kedvelik a nagyon szabályozott helyzeteket és kereteket az életükben. Általában a reál tantárgyakból jók. Ebből kifolyólag kreatívak, önállóak és szívesebben dolgoznak egyedül.


Mit tudunk mi ajánlani, ha magadra ismertél?

Gyakornoki pozícióink középpontjában a tanulás áll, akármilyen területről legyen szó, érdemes ebben a kategóriában körülnézni.A művészi

 

Ezt a típust az ösztönzi, ha kifejezheti önmagát és művészi önkifejezéssel oldhat meg problémás helyzeteket, az alkotó tevékenységeket szereti. Eredeti, kreatív, nyitott gondolkodású emberek a művészi típusok. Nem szeretik a konvencionális, a fizikai erőt igénylő és szabályozott helyzeteket. Ők szabad, független emberek.


Mit tudunk mi ajánlani, ha magadra ismertél?

Mindenképpen kreatív,változatos tevékenységeket ellátó munkát kell keresni a művészi személyiségeknek. Legyen benne kihívás, de hangsúlyt kapjanak az egyedi megoldások is.Az emberközpontú, együttműködő

 

Ez a szociális típus, akik szívesen segítenek másokon, felelősségteljesek és önmagukat jól ki tudják fejezni szóban és írásban egyaránt. Azáltal, hogy jól kommunikálnak, problémáikat is megbeszélés útján oldják meg, jól együtt tudnak működni másokkal. Mivel jól kijönnek másokkal, ezért népszerűek, megértőek és jó vezető válhat belőlük. Nem kedvelik a fizikai munkát, valamint nem szeretnek tárgyakkal, gépekkel dolgozni.


Mit tudunk mi ajánlani, ha magadra ismertél?

Az ügyfélszolgálatos, back office vagy irodai munkáink között számos olyat találhatnak ezek a személyiségtípusok, melyek biztosan tetszeni fognak nekik. Hosszú távra keressük megbízható munkatársainkat!A vezető, kezdeményező

 

A vállalkozó típusú emberek, akik jól bánnak a szavakkal, meggyőzőek és megnyerőek. Könnyen alkalmazkodnak másokhoz, ezzel is szimpatikussá válnak másoknak. Lelkesek, energikusak és magabiztosságot tükröznek. Szívesen dolgoznak elegáns környezetben, kedvelik az intellektuális munkát.


Mit tudunk mi ajánlani, ha magadra ismertél?

Érdemes körülnézni nagyobb cégeknél a pályázáskor, ahol fokozatos előrelépési lehetőségekkel motiválhatóak ezek a típusok. Fontos az is, hogy intellektuálisan is megfelelő legyen a munkalehetőség, ahogyan a munkakörnyezet rendezett és modern.A szabályt követő, megbízható

 

Ebbe a típusba tartoznak a konvencionális emberek. Az olyan munkát szeretik, ahol pontosan tudják, hogy mik az elvárások, feladatok. Jól bele tudnak illeszkedni egy nagy szervezetbe, nem törekednek arra, hogy vezetőkké váljanak és a szervezet élére kerüljenek. Azt szeretik, ha őket vezetik. Akkor a leghatékonyabbak, ha részletesen elmondják nekik az elvégzendő feladatot és pontosan tudják, hogy mit várnak tőlük. Stabil, precíz és megbízható emberek. Az olyan munkákat szeretik, ahol adminisztrálhatnak, adatokat rögzíthetnek, rendszert építhetnek.


Mit tudunk mi ajánlani, ha magadra ismertél?

Az asszisztensi pozíciók nagyon jó ugródeszkát jelenthetnek, de bármilyen adatrögzítéssel vagy háttérmunkával foglalkozó pozíció jó döntés lehet.

A munkahely kiválasztásakor befolyásoló tényező a személyiség mellett a társadalom, a kultúra és a gazdaság is. Emellett a munkavállalást meghatározza az is, hogy mekkora szerepet tölt be a munka az életetekben. Mivel még diákok vagytok és tanulmányaitok mellé kerestek munkalehetőséget, ezért meghatározó lehet számotokra az is, hogy rugalmasan végezhető munkát találjatok.

 

Igyekszünk projektjeinket úgy szervezni, hogy összeegyeztethető legyen az órarenddel, a vizsgaidőszakokkal és mind emellett munkatapasztalatot is szerezzetek, hogy a személyiségetek is fejlődhessen. Hiszen lássuk be, sok esetben nem tisztán egy-egy személyiségtípus van bennünk, viszont még a főállású munkavállalás előtt érdemes kitapasztalni azt, hogy mi illik igazán hozzánk.


Diákmunkák a Jooble oldalán

Diákmunkák a Meló-Depónál


Nézzetek szét aktuális állásajánlataink között, keresgélejetek különböző állásportálakon és ne féljetek kérdeni, érdeklődni!


Felhasznált irodalom: Dr. Szilágyi Klára (2015): Munka-pályatanácsadás mint professzió.
Kollégium Kiadó, Budapest, Képforrások: giphy.com; canva.com


További híreink
Kicsit a bors, de erős: fesztiválkörkép a mainstreamen túl.
július 18.
3 perces olvasmány

Egyre drágábbak a nagyobb fesztiválok, de mit tehet az ember, ha valami, kisebb, családiasabb alkalmat keresne a kikapcsolódásra? Megmutatjuk!
Magyarország legjobb egyetemei
június 18.
3 perces olvasmány

10 magyar egyetem került be az Academic Ranking of World Universities legfrissebb szakterületi rangsorába
A marketing mosodája: greenwashing és pinkwashing
október 25.
4 perces olvasmány

Ahogy a mondás is tartja, ők „mossák kezeiket”. Mármint teszik ezt zöld vagy rózsaszín szappannal azok a nagyvállalatok, amelyek valótlan állításokkal próbálják növelni népszerűségüket.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!