Így készülj fel a HVG Állásbörze előtt!

Úgy gondolod itt az ideje, hogy belépj a munkaerőpiacra? Szeretnéd, hogy az egyetem mellett a karriered is fejlődjön, vagy csak egy kis mellékest keresnél? Mi segítünk, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet!

Idén is találkozhatsz velünk a HVG Állásbörzén, ahol felteheted kérdéseidet, és kollégáink segítségével megtalálhatod a rád szabott munkalehetőséget.

Nincs más dolgod, mint eljönni március 11-én (szerdán) 10:00-19:00 között vagy március 12-én (csütörtökön) 10:00-17:00 között a Papp László Budapest Sportarénába.

 

De milyen teendők vannak az állásbörze előtt? Összeírtuk neked, hogy mit kell megtenned, hogy felkészült legyél az eseményre.

1. Regisztrálj ITT!

Már voltál korábban is ezen az rendezvényen? Ebben az esetben nem kell mást tenned, csak belépned a fiókodba, és frissíteni. Egészítsd ki profilod azokkal a tapasztalatokkal, tanulmányi előrelépésekkel, melyek az utóbbi időben történtek veled.  Amennyiben ez az első HVG Állásbörzéd, regisztrálj a fentebb megadott linken!


2. Készítsd el az önéletrajzodat!

Nem szabad megfeledkezni az önéletrajz fontosságáról sem, hiszen miután elhagytad az adott standot, és majd az esemény után a cégek előveszik az életrajzodat, az szintén egy új, első benyomást ad majd rólad.

Ha nem töltesz fel önéletrajzot az bizony nem azt jelzi rólad, hogy precíz, alapos lennél. Ha magabiztosan beszélsz idegen nyelven, azon a nyelven is érdemes meg írnod a CV-d. Ezt is töltsd fel a profilodba, hogy a mappádon lévő vonalkóddal könnyen jelentkezhess a standoknál! További tippeket találsz a témában egy korábbi cikkünkben!


3. Öltözz alkalomhoz illően!

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy itt, lehet, hogy a jövőbeli munkáltatóddal beszélgetsz, így nagyon fontos az első benyomás. Ahhoz, hogy ez pozitív legyen, öltözz úgy, mintha egy állásinterjúra mennél.


4. Gondold, át milyen munkakör érdekel! 

Írd össze magadnak, milyen munkák érdekelnek, hogy célirányosan mehess az állásbörzére. Az HVG Állásbörze oldalán megtalálod a cégek által feltöltött munkákat, így előre tájékozódhatsz, megkeresheted, melyik az az állás, amely neked érdekes lehet.

 

5. Készülj egy rövid bemutatkozóval magadról!

Ne legyél megilletődve, amikor beszédbe kell elegyedned a cégek képviselőivel. Írd össze, hogy mi az, amit elmondanál magadról, hogy tudjanak segíteni neked, melyik is az a munkakör, ami neked megfelelő lehet. 

Például: milyen szakon tanulsz/hol végeztél, milyen típusú állások érdekelnek, milyen releváns munkatapasztalatod van, stb.


6. Látogass el az E42 standhoz!

Regisztrálj standunknál a mappádon lévő vonalkóddal, és találd meg a számodra legideálisabb munkalehetőséget. Különböző meglepetésekkel is készülünk!


Várunk sok szeretettel, addig is nézd meg aktuális munkalehetőségeinket a Munkáink menüpontban!


További híreink
Február hónap dolgozója Budapesten
március 13.
1 perces olvasmány

Élménybeszámoló a Tátrából
augusztus 24.
6 perces olvasmány

Magyar kézilabda a nemzetközi tornákon
március 06.
5 perces olvasmány

Nézzük, milyen eredményeket hoztak a két hete beharangozott mérőzések.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!