Az – filmkritika

Alig vártam, hogy megérkezzen a mozikba szeptember egyik legjobban várt filmje, az Az. A mű Stephen King 1986-os azonos című regényének második feldolgozása. Bár az első változatot nem láttam, ez a film nagyon jól sikerült. Már az első tíz percben megjelenik a gonosz és egészen a film végéig nem hagyja nyugodni a nézőt. Olyan érzésünk van, mintha bármikor, bárhonnan hirtelen előbukkanhatna. Bár én nem félek a bohócoktól, mégis számtalan alkalommal ugrottam meg a székben a moziban ülve.

Az alkotás fő ismérve, hogy félelmetes, de ez nem csak egy ijesztgetős történet. A barátságról is szól, a szoros, igazi barátságról, ami kincs nem csak egy gyerek, hanem a felnőttek életében is. Arra tanít, hogy barátként bármi is történik, össze kell tartanunk, és így könnyebben meg tudunk küzdeni az akadályokkal.

A végig jelen lévő feszültséget kitűnően oldja a humor. Sok a filmben a poén, a fricska, a csipkelődés. Kicsit szürreálissá is tesz egy-egy jelenetet, amikor a rettegés közepette elhangzik egy poén. Ennek a kettősségnek a tökéletes egyensúlya teszi igazán élvezhetővé a filmet.

A színészi játék is kiváló. Bár a főszereplők többsége nem túl ismert gyerekszínész, alakításuk kifogástalan. A bohóc megtestesítője Bill Skarsgard, aki ebben az alkotásban sem okoz nekünk csalódást. Számos filmben és sorozatban is feltűnt már, nem áll tőle messze a horror műfaja. Legismertebb szerepe a Netflix saját gyártású horrorsorozatában, a Hemlock Grove-ban, Roman Godfrey megformálása.

Mindenkinek ajánlom, egy igazán kerek film elejétől a végéig. Aki fél a bohócoktól, az azért nézze meg, aki pedig nem, azt ezután a film után garantáltan ki fogja rázni a hideg, ha lát egyet.

 Sarkadi Tímea projektvezető


További híreink
Webshopok- miről ismerszik meg az átverés?
február 21.
4 perces olvasmány

Egyre több hazánkban is a webshop, de miről ismerheted meg azokat, ahol eredeti terméket kapsz nehéz munkával megkeresett pénzedért?
Tagságérvényesítés 2021/22 I. félév
szeptember 13.
3 perces olvasmány

Idén ne maradj le a legjobb diákmunkákról, érvényesítsd tagságodat még időben a Meló-Depónál!
DIY: húsvéti dekorációk
április 12.
3 perces olvasmány

Összegyűjtöttünk nektek pár könnyen elkészíthető dekorációt, amelyekkel feldobhatjátok otthonotokat az ünnepekre.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!