Öltöztesd ünnepi hangulatba az otthonod velünk! :)

Az ünnepek közeledtével az ember szereti meghitté és ünnepivé varázsolni az otthonát. Ehhez mutatunk nektek néhány kedves, egyszerűen elkészíthető és hangulatos dekorációs ötletet. 

Erdei varázslat asztaldísz

Hosszú vázára vagy valamilyen formás üvegre, tobozokra és egy égősorra lesz szükséged. A vázába helyezd egymásra a tobozokat, majd tekerd körbe őket az égősorral. Kiegészítheted fenyőágakkal vagy egyéb termésekkel a dekorációt. Ha lefújod a tobozokat arany vagy ezüstszínű festékekkel, akkor még mutatósabbá válhatnak. 


Ajtódísz

Ehhez az ajtódíszhez nincs másra szükséged, mint egy fém, széthajtható vállfára és már megunt karácsonyfa díszekre. Az se baj, ha nem egyszínűek, hiszen a színes gömbök is dekoratívak együtt. 

Hajtogasd szét a vállfát a képen látható módon és kezd rá felsorakoztatni a díszeket. Ebbe is tehetsz természetes elemeket, például faágat vagy tobozt. Ha készen vagy a gömbök felhelyezésével, akkor zárd le a koszorút és találd meg a legjobb helyet számára!


Mókás asztal

A több fogásos étkezések során felhasználhatod a díszítéshez a tányérokat, evőeszközöket és a szalvétát. A hóember orrát, gombjait és szemét formázd meg marcipánból, így ehető is lesz a dekoráció. 


Szalvétafenyő

Ezt a fenyőt bármilyen szép szalvétából megvalósíthatod. Ha piros, bordó, zöld vagy mintás asztalkendőt használsz is, gyönyörűen fog mutatni az ünnepi asztalon. Díszítésként tehetsz rá csúcsdíszt. 


Karácsonyfadísz 

Nem lesz másra szükséged, mint az általad kiválasztott papírokra, drótra, néhány szem gyöngyre. A papírt csíkozd fel, a drót végét pedig zárd le a gyönggyel. Majd ezután a képen látható módon helyezd a papírcsíkokat egymásra, a dróttal át kell szúrnod a papírokat, s szép lassan egy gömb kerekedik belőle. Amikor kész vagy, zárd le ezt a végét is egy szem gyönggyel. Kész! :)


Képek forrása: pinterest.com 

Mészáros Lilla

Projektvezető asszisztens


További híreink
1986. április 26.
június 18.
4 perces olvasmány

Jöjjön a mi véleményünk a Csernobil sorozatról.
Nyelvvizsga amnesztia 2021
június 29.
2 perces olvasmány

Az amnesztia nem csak az alap, de a mesterszakos hallgatókra is vonatkozik, ugyanúgy a keresztféléves képzésen tanulókra.
Állatgondozás kisokos, hogy mielőtt befogadnál egy állatot tudd, milyen felelősségekkel jár
április 19.
3 perces olvasmány

Gondokodni egy kisállatról sokkal többfelelősséggel járhat, mint gondolnád, segítünk a döntésben!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!