Szilveszteri (bal)esetek – ne igyon, aki nem bírja!

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy eme bejegyzés a nyugalom megzavarására alkalmas képi hatásokat tartalmaz, továbbá a szájakat esetlegesen felfelé kanyarinthatja. Az alábbi történetek valós eseteken alapulnak, a szereplők nevét a személyi jogok védelme miatt megváltoztattuk, vagy eltüntettük, vagy nem is tudtuk. JVan az úgy, hogy az ember fia, lánya szilveszterkor felönt kissé a garatra, hiszen száraz torokkal hogyan is lehetne méltó módon búcsúztatni az óévet. Az alkohol márpedig alattomos jószág tud lenni: időnként természetfeletti képességekkel ruházza fel fogyasztóját – gondolunk itt a teleportálásra és a tér-idő kontinuum meghajlítására. Az egyik pillanatban még bulizik az illető, a másikban meg reggel fekszik az ágyában. Vagy valakiében. Vagy valahol…például így:

 

„Reggel nagy para volt. Nem tudtam hol vagyok. Nem barátnőnél, nem haveroknál. Aztán rájöttem, hogy fordítva fekszem az ágyamban.”

 

De akár így is: „Rohadt szarul vagyok, olyan jó lenne, ha itt lennél” –jött az sms a totál részeg pasimtól, aki mellettem feküdt az ágyban.


Az eset, ami időutazást sejtet: „A csaj azt mondta, szakítsunk, de én nem is ismerem…”

 

Van, hogy tisztánlátásunkat fejleszti a nedű, s felismerjük mások szuperképességeit: „Nem érdekel, hogy hol vagyok, gyere értem!!!”

Vannak egyéb „csodák”, melyek képesek még meglepetéseket okozni:

 

„Azt hiszem jól sikerült a tegnapi este. Semmire sem emlékszem és egy pályaudvaron vagyok, ahol főleg németül beszélnek. Lehet, hétfőn nem megyek be melózni”

 

Erre válaszul érkezett: „A hétfői meló miatt ne aggódj, ma kedd van. Már a rendőrség is keres, anyádék büszkék lesznek rád. Amúgy hol a répában vagy?”

 

Néha egészen új megvilágításba helyezhetnek dolgokat a tudatmódosító szerek: „Hát ez sem segített. Még rosszabb a kedvem, de legalább félek a felhőktől és a tücsköktől.”

Vannak, akikre úgy hat a pia, hogy a tájékozódási képesség csökkenését a magabiztosság növekedése kompenzálja, valahogy így:



„Pár éve egy haveromhoz voltam hivatalos szilveszterre. Kívülről illendően beöltözve – csákó, kiugró duda, szalagok -, belül szintén: házipálinka, sör stb. Így indultam a Csemete utcára este 9 körül. A lifttel fel, az ajtón becsenget. Az lassan nyílik, és én egy hatalmas BÚÉÉÉK!!!! után belefújtam egy nagyot a rugós dudába. Előttem egy tetovált angol dokkmunkás és egy Jeti keveréke állt. Annak a képébe fújtam a dudát. Egy kisgatyában és atlétában állt az ajtóban, majd közölte, hogy hova dugjam a dudát, és a segítségét is felajánlotta.


Rögtön gyanítottam, hogy a szilvesztert ő máskor ünnepelheti, és a BÚÉK-ot is a legkedvesebb felmenőmnek küldte, nem nekem. Az biztos, hogy ilyen hirtelen hangulatváltozáson még éltemben nem estem át. Ha akkor lefényképeznek bennünket, az külön-külön is díjnyertes lett volna.

A találkozásunk tehát elég viharosra és roppant rövidre sikeredett rémálom volt. A liftből visszanéztem: az emelet stimmel, az ajtószám stimmel. A lépcsőházat vétettem el.”Történhetnek alkohol közelében paranormális jelenségek, főleg szilveszter idején: furcsa helyen jelenhetnek meg tárgyak, más dolgok meg szőrén-szálán, akarom mondani tollán-pihéjén eltűnhetnek. Erről tanúskodik ez az üzenet is:

 

„Nem érek oda! Z-vel vok balesetin, mamus protkóját ragasztotta a szeme fölé, de nem jött le, most meg a hígító csípi a szemét. A papagáj sincs még meg, ha látod, szólj! Puszi.”

 

Az alkohol néha manipulálja az emlékezetet és furcsa dolgokra sarkallhatja áldozatait:

 

Például így: „B*meg, reggel 8-kor a rendőrség keltett fel azzal, hogy én libát loptam… Azt hittem félreértés, de kis idő múlva beugrott, hogy mégsem…”

 

És így: „Végtagonként egy ember vitt haza, miközben brekegtem, mert békának képzeltem magam. Jó buli volt.”

 

Meg így is: „Te emlékszel miért vittük föl a tizedikre a tuját és a két téglát?”

 

Erről nem is beszélve: „Most ébredtem, nemtom hol vagyok. Asszem elloptam egy fűnyírót. Ti merre?”

Válasz: „Gyere be a házba, aztán majd megbeszéljük.”Van egy szint, ami alá nem érdemes süllyedni, de neki sikerült:

„Szia! Kerestelek tegnap a buliban. Megtaláltalak?”

 

Neki is: „Tegnap hokisisakban hánytam víz alatt. Király!”

 

Ne csak a rossz dolgokról beszéljünk, hiszen van az éremnek másik oldala is! Egyesekből Sherlock Holmest megszégyenítő nyomozói tehetséget hívhat elő az alkohol: „Jajaja, itt is nagyon durva a buli… épp az előbb hánytam… szerencsére nem látták, hogy ki volt és most mindenki engem keres… köztük vagyok én is.”Időnként növeli a kreativitást, főleg, ha az iváshoz szükséges eszközről van szó: „A kollégium örömei: most faragtam feles-poharat egy krumpliból.”

 

Néha Fortuna mosolyát is előcsalogatja egy jó kis tivornya: „Utolsó képem a tegnap estéből, hogy bemegyek egy boltba piát venni…reggel 140 rugóval a zsebembe ébredtem. Segítsetek, lehet köröznek !”

 

Látjuk, hogy a szilveszteri ünneplés lehetőségek széles tárházát nyitja meg a résztvevők előtt, de azért legyünk résen, nehogy kiüssön a pia ekképpen, s majd rólunk írjanak cikket a neten!

 

Források: sosefeledd.hu, haon.hu, Képek forrása: www.pixabay.com

További híreink
Újrahasznosítás kreatív módon
július 08.
4 perces olvasmány

Tudtad, hogy a koalákat nemrég kihalt fajnak nyilvánították? És hogy a jégsapkák olvadása miatt több jegesmedve halt éhen a közelmúltban?
HO-HO-HO-Honnan ered a télapó?
december 21.
5 perces olvasmány

A Mikulást mindenki ismeri, de ki tudja, hogy a legenda honnan ered? Fényt derítünk a történetekre!
A legszebb öröm a söröm
augusztus 12.
2 perces olvasmány

Augusztusban megérkezett az igazi nyári meleg, és egyre jobban csúszik a jéghideg sör, mi pedig ennek örömére összeszedtünk 5 érdekes tényt a folyékony kenyérként is ismert italról.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!