Hova menjünk szánkózni Budapesten?

Nincs is nagyobb boldogság télen, mint amikor ropog az ember lába alatt a hó. Ha már fehér Karácsonyban nem volt igazán részünk (kivéve, ha az Alpokban töltöttük az ünnepeket), reméljük, most még sokáig kiélvezhetjük a hó nyújtotta lehetőségeket, és itt lesz az ideje egy kis szánkózásnak!

 

De hova menjünk a barátainkkal/családunkkal egy kis csúszkálásra Budapesten? Ebben segítünk most Nektek!1.   Városliget

A Királydomb nem csak ebben az időszakban gyakran látogatott, ezért feltehetőleg már a legtöbb budapesti ismeri ezt a helyet. A domb méretéből adódóan kicsik és nagyok is meg tudják találni a számukra megfelelő csúszási magasságot.


2.   Népliget

Amennyiben nem szeretnél annyi emberrel együtt szánkózni, mintha a Városligetbe mennél, de szeretnél egy könnyen megközelíthető részére menni a városnak, akkor ez lesz a te helyed.3.   Gellért-hegy

A Rezeda utca végénél van egy szánkózásra alkalmas hely akár a kisebbeknek is. Illetve a Millenáris parkban is van lehetőség a szánkózásra, de ez a domb, a méretéből adódóan nem nyújt hatalmas izgalmakat a felnőttek számára. Ebből viszont az következik, hogy gyermekkel ideális ezt a helyet választani.


4.   Normafa

Ez az egyik legismertebb szánkózós hely a környéken, így nem meglepő, ha nagyobb tömegekkel találjuk magunkat szembe, amikor megérkezünk a helyszínre. De ez nem véletlen, hiszen ez az egyik legalkalmasabb a szánkózásra.5.   Hajógyári-sziget

A sziget nagy dombja is alkalmas ebben az időszakban arra, hogy kicsúszkáljuk magunkat, majd piros pozsgás arccal és mosollyal menjünk haza.


6.   Bikás park

Ez a helyszín élvezetes lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen a bikák alatt lévő domb elég meredek mind a két korosztály számára, illetve vannak meredekebb és síkabb részei is. Ebben az időszakban még ingyenes korcsolyapálya is üzemel a parkban, ahová csak a korcsolyádat kell magaddal vinned, és már indulhatsz is felszántani a pályát.

 

Ha elhagynátok Budapestet, és elmennétek a közelbe egy kis szánkózós élmény kedvéért:

 

6+1 : Dobogókő

 

Itt sípályát is találunk, de ha maradnánk a jó öreg szánkónál, akkor találunk egy erre a célra elkülönített pályát.


Jó szórakozást kívánunk mindenkinek ebben a hideg időszakban, amikor a legnagyobb nevetések a hóban töltött szórakozások közepette történnek. Miután kiélveztétek a havat, ne felejtsetek el bedobni egy forró csokoládét. Ebben is segítségetekre lehetünk egy korábbi szuper helyeket, receptet tartalmazó cikkünkben!

Források: minimatine.hu; welovebudapest.com,
Képek forrása: freepik.com

További híreink
Így győzd le a tavaszi fáradtságot
március 06.
4 perces olvasmány

Lassan már tényleg itt a tavasz. A nappalok hosszabbak lesznek, a téli bundát felváltják a kiskabátok, a havas tájakat az ébredő természet…
Szabályok a föld különböző részein, amiket valószínűleg nem tudtál
április 19.
4 perces olvasmány

Hallottál már furcsa szabályokat, törvényeket? Mi hoztunk Neked egy párat!
Aktív kikapcsolódás a járvány idején is
április 06.
4 perces olvasmány

A vírushelyzet okozta korlátozások hatására egyre több emberen uralkodik el a bezártságérzet és a tehetetlenség.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!