Mi vár a magyar válogatottra a vb középdöntőjében?

Ha kíváncsi vagy az eddigi meccsek összefoglalójára, akkor olvasd el korábbi cikkünket is!

 

A csoportkör esélyeinek megfelelően 2. helyen jutottunk tovább az első szakaszból, de kevesebb ponttal, mint amivel számolhattunk az egyiptomi döntetlennek köszönhetően. A céljaink (jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs torna) eléréséhez minimum a csoport 4. hely megszerzése a kötelező, hogy a végén játszhassunk a 7. pozícióért.


Tabella a csoportkör után:

1.

Dánia

4

2.

Svédország

4

3.

Norvégia

2

4.

Magyarország

1

5.

Egyiptom

1

6.

Tunézia

0


Első mérkőzésünket a dánok ellen játsszuk szombaton, 20:30-as kezdettel. A két csapat mérlegét vizsgálva, ellenfelünk nyert több meccset, de legutóbb, a 2017-es világbajnokság nyolcaddöntőjében sikerült felülkerekednünk rajtuk. 

 

A felkészülésben is segítette egymást a két csapat: a torna előtt 2 barátságos mérkőzést is játszottak egymás ellen, Dániában. Az első összecsapás 33-19-es dán sikert hozott, ahol sem támadásban, sem védekezésben nem találta az összhangot a magyar csapat.2 nap pihenést, elemzést és gyakorlást követően ismételten vendégként léphettünk pályára. Ekkor már fel tudtuk venni a harcot a dánok ellen. A szövetség edzői megtalálták azokat a pontokat mind védekezésben, mind támadásban, melyeket kijavítva nyolccal kevesebb kapott, és kilenccel több lőtt góllal megszorongatták a dán csapatot a magyarok.

 

Az eddig még veretlen ellenfelünket tehát meg lehet szorongatni, de ahhoz minimum úgy kell játszania válogatottunknak, mint a svédek ellen. Ezen a meccsen közel sem a győzelem az elvárható. Hiányzóink nélkül nagyon küzdelmes, és a végletekig kiélezett mérkőzést várunk.Pihenőnap nélkül, vasárnap, szintén 20:30-as kezdettel az ellen a Tunézia ellen léphetünk pályára, akik a „C” csoport meglepetéseként, Chilét legyőzve jutottak tovább. Legutóbb 2012-ben találkozott a két csapat, ekkor 4 gólos magyar sikert hozott a találkozó. Ellenük szinte kötelező a 2 pont megszerzése, hogy életben tarthassuk esélyeinket, és kijussunk az olimpiai kvalifikációs tornára.Utolsó középdöntős mérkőzésünket Norvégia ellen játssza válogatottunk. A csoportkörök során magabiztos győzelmeket arattak, Dánia ellen viszont simán kikaptak. Ellenük sem a győzelem az elvárt cél, de reménykedhetünk, egy, a végéig szoros mérkőzést hozó párharcban, melyből remélhetőleg a magyarok jönnek ki jobban.A magyar válogatott képes arra, hogy meglepetéssel szolgáljon szurkolói számára. Ha a dán vagy a norvég csapat ellen tudnak húzni egy váratlan lépést, melyre nem tud reagálni ellenfelük, akár a 3. hely is megkaparintható.

 

A középdöntős csoport alapján elvárás a 4. hely megszerzése, ebben az egyiptomi csapat lehet a legnagyobb ellenfelünk, akik Tunézia ellen, szoros csatában gyűjthetnek 2 pontot, így akár pontegyenlőséget is kialakítva.

 

Ebben az esetben a gólkülönbséget kell figyelni, ha ez is egyezik, a lőtt gólok száma lesz a döntő.

 

A válogatott sérültjei (Jamali, Balogh, Bánhidi) nélkül nehezek lehetnek a hátralévő csaták. Jó hír számunkra, hogy Bánhidi még ott van a csapattal, és még Balogh is visszatérhet.

 

Mérkőzések pontos időpontjai:

2019.01.19. 20:30 Dánia – Magyarország

2019.01.20. 20:30 Magyarország – Tunézia

2019.01.23. 18:00 Norvégia – Magyarország

 

Mindenkinek jó szurkolást kívánunk a további meccsekhez, a középdöntő összefoglalójával 24-én jelentkezünk!


Képek forrása: nemzetisport.hu; sport365.hu; 24.hu; utanpotlassport.hu. 


További híreink
10+1 szokatlan munka
július 30.
5 perces olvasmány

Vannak tipikus munkakörök, melyekkel többször lehet találkozni a hétköznapi életben, és vannak, melyekre vagy nem munkaként tekint az ember, vagy nem is akar rájuk úgy gondolni.
NYÁRZÁRÓ PROGRAMOK BUDAPESTEN
augusztus 31.
1 perces olvasmány

Szeretnéd még kihasználni a nyár utolsó pillanatait? Megkezdődött a suli, de regisztrációs héten belefér még egy kis szórakozás? Összegyűjtöttünk pár kiváló nyárzáró rendezvényt Budapesten.
Szeptember hónap dolgozói Budapesten: Bársony Letícia és Varga Zsanett
október 13.
1 perces olvasmány

A szeptember hónap dolgozója címet nem egy, hanem két ember nyerte el, hiszen mind kettőjük munkájára lehet számítani, ügyesen és tisztességesen végzi feladatukat. Varga Zsanett és Bársony Letícia
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!