Terjed a street food

Jó magyar szokás, hogy szeretünk enni. De szerencsére manapság rengeteg új étterem, gyorskajálda nyit ki, szóval a street food egyre nagyobb teret kap, így kiélvezhetjük az étkezésnek ezt a formáját.

 

De mi is az a street food?

 

Egyre jobban elterjedt szó, egyre többet használjuk, de lássuk, mit is jelent pontosan!

 

Szakirodalom még nem létezik ezzel a műfajjal kapcsolatban, és a megjelenések talán kicsit ellent is mondanak a szó valódi jelentésének, így mindenki kicsit mást ért és más az elképzelése. Ezzel nincs is gond, a lényeg, hogy legyen finom, amit streed foodként eszel.

 

A működésük azért lehet hatásos és mind eladói, mind vevői oldalról megtérülő, mert a kicsi üzlethelyiségekben kevés munkaerőre van szükség, így a minőségi alapanyagokra, a színvonalasabb ételekre többet tudnak fordítani az éttermek.

 

Vevői oldalról sem kell sok pénzt, sőt, időt sem egy jó étel elfogyasztására fordítani. Az ilyen helyek kimondatlan „policy”-je, hogy 15 percnél tovább nem tartózkodik bent a vendég.Nézzük, Budapest 4 legmenőbb streed foodosát, amit neked is ki kell próbálnod!

 

Az első és leghíresebb, minőségben is a legcsúcsabb az mindenképpen a Bamba Marha, ami már több lista vezetőjévé nőtte ki magát és jelentős díjakkal is büszkélkedik.

 

A négy helyen is megtalálható lánc étlapján a marha burgerek széles választékát találjuk. Egyél menüt, vagy csak egy burgert, biztosan nem fogsz csalódni!A Bp BARbq hasonlóan elismert, díjazott hely az Akácfa utcában. Sajátosságát a füstössége adja, amit látványkonyhájukban egy egyedi technológiának köszönhetően érnek el. Kínálatuk nem csak a burgerekben merül ki, sült húsok közül is válogathatsz.A húsmentes helyek is egyre népszerűbbek és elfogadottabbak. Méltán veszi fel a versenyt a Vegan Love húst kínáló társaival. Erről árulkodik számtalan díjuk is. Burgerek, szendvicsek és saláták közül válogathatsz, melyek ráadásul mindenmentesek is, így ételérzékenyek számára is megfelelőek lehetnek.

 

Érdemes ellátogatni a Bartók Béla utcába, hogy megízleld, milyen húsmentesen élvezni egy street foodot, amin észre sem veszed a hús hiányát.A 2018-as év European Street Food Awardson Magyarországot a Cupákos nevű hely képviselte, ami egy ízig-vérig magyar konyha. A Dob utcai árkádok található meg, kínálatában egy újhullámos hentes és egy magyaros bisztró szerelemgyereke, kiváló kolbászokkal, oldalasokkal, túrós csuszával, gombapaprikással.Persze nem szabad elfeledkeznünk a fesztiválok megemlítéséről sem! A nagy bulizások közben jól esik megpihenni a kajás részlegnél. Ha teheted, válassz street foodot és kóstold végig a különböző kocsik kínálatát!És ha már fesztivál: hallottál már a Food Truck Show-ról? Ez egy 16 állomásos fesztivál az ország különböző pontjain, ahol a food truckok krémje jelenik meg.

 

Budapesten évente kétszer, a Kincsem Parkban rendezik, így a szeptemberi dátumról még nem maradtál le: szeptember 6-8. Ha igazi street foodra vágysz, ez a te helyed!


Források: flyerz.hu, bambamarha.hu, bpbarbq.com; veganlove.hu; foodtruckshow.hu; cupakos.hu; Képek forrása: foodtruckshow.hu;fogyasztovedelmi.blog.hu; welovebudapest.com; veganlove.hu

További híreink
DIY: ajándékötletek karácsonyra
november 29.
6 perces olvasmány

Szerintünk már mindenki karácsonyi lázban ég, és azon gondolkozik, kit mivel lephetne meg idén.
Holnap jönnek a ponthatárok!
július 22.
3 perces olvasmány

A ponthatárokról ettől függetlenül is a megszokott rendszerben, sms-ben értesülhetnek a felvételizők.
August Employee of the Month: Fadairo Olamide Sulaimon
szeptember 21.
1 perces olvasmány

The August’s employee of the month is Fadairo Olamide Sulaimon. He does his job very well and our project manager can always count on his cooperation and work.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!