Szeged - Bortér 2019

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden, a Dóm téren az Őszi Bormustra szeptember 18 és 22 között.Izgatottan várta már minden szegedi a szeptember közepét, hiszen ilyenkor újra poharak csilingelése tölti meg meseszép Dóm teret. Mint minden évben, most is színvonalas programokkal várják a látogatókat a szervezők.

 

Idén, szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a Szőlő, bor, Szeged névre hallgató borászati – szőlészeti kiállítást, amely keretein belül bemutatásra kerülnek olyan eszközök, melyeket a mai modern borászatokban már nem használnak.

 

Az Árkád Szeged és a Pizza Monkey színpadon változatosabbnál változatosabb fellépők adják meg az alaphangulatot a borozáshoz. A rendezvényen pedig több mint száz borpince képviselteti magát. Közöttük olyanok, aki borait már mi is kóstoltuk, és meleg szívvel tudjuk nektek ajánlani.

 

Ilyen például a Szentpéteri Borpince, akik ebben az évben a 113-as bódéban lesznek megtalálhatóak, a Laposa Borbirtoké a 80-as bódé, és végül, de nem utolsó sorban a Soma Borpincére is szeretnénk felhívni a figyelmeteket, akiktől a 12-es és 162-es bódéban tudtok kóstolni. Ha ezek közül nem találnátok olyat, ami szívesen kóstolnátok, akkor is lesz bőven választék, hiszen hazánk hat borrégiójának legkiválóbb mesterei hozták el nekünk a legjobb italaikat.De ez a program nemcsak a bor fogyasztásáról szól; a Bor tér az ország különböző pontjairól ideérkező borászoknak kiváló alkalmat nyújt arra, hogy megoszthassák egymással szakmai tapasztalataikat és a műhelytitkokat. Kövidinka, Arany sárfehér, Ezerjó, Pozsonyi fehér, Kadarka és Mézes fehérkülönleges, régi magyar szőlőfajták, amelyek újra nagy népszerűségnek örvendenek a hazai borkészítők között. Sokan nem tudják, de a száraz, homokos, alföldi termőföldnek is köszönhető, hogy ezek a hungarikumnak minősülő szőlőfajták ma is léteznek és teremnek.

 

Ha nem hoz izgalomba egy finom pohár bor, vagy a „hasadat félted”, akkor ne csüggedj, lesznek bőven a helyszínen vendéglátósok is. Számos ízletes, helyben készült ételt is kóstolhatsz, különleges sajtokat és húsokat vásárolhatsz a borok mellé.A 2019-es év önmagában az újrahasznosításról és a zero waste-ről szólt. Szeged is zöld város, híres a környezettudatosságáról, ezért az összes műanyag poharat lecserélték visszaváltható üvegpoharakra. Ezeket a Szeged címerrel ellátott és a Bor tér 2019 emblémás poharakat az információs pultnál és a borászoknál lehet majd beszerezni. Műanyaggal viszont idén nem fogtok találkozni, még kóstoláshoz sem.


A kiállítók listáját és a programokat megtaláljátok a honlapon, aztán irány a tér! Elő a telefonokkal! Kóstoljatok és készítsetek képeket, akár tageljetek be minket is, hogy lássuk kinek hogyan telik ez a pár nap és mi is tudjuk, mit érdemes idén kóstolni!

 

Kellemes kóstolást, jó szórakozást kívánunk!


Források: borter.hu, beol.hu

További híreink
Tagságérvényesítés 2023-24 II. félév, ne maradj le róla!
február 05.
3 perces olvasmány

Tagságérvényesítés 2023-24 II. félév / membership validation for second semester 2023-24!
Kevésbé ismert magyar top sportolók érdekes sportokban
június 30.
3 perces olvasmány

Semmi kétség afelől, hogy a hazai sportvilág telis-tele van jobbnál jobb, eredményesebbnél eredményesebb sportolókkal, akik nevei nem csupán hazai viszonylatban ismertek.
365 nap alatt a Föld körül
november 08.
5 perces olvasmány

A hétköznapok monotonitásába süllyedve, a sok tanulás, munka közepette jó néhányunknak eszébe jutott már, hogy de jó lenne itt hagyni ezt az egészet és elmenni világot látni.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!