Nyárvégi filmajánló: A komoly és a komolytalan

Free Guy

Ryan Reynolds. Ez a név sokaknak pont elég is, hogy meg akarják nézni ezt a filmet, hibáztatni pedig nem lehet őket érte. Ha még Taika Waititit, a Thor: Ragnarok és a Jojo Rabbit rendezőjét, valamint Joe Keeryt a Stranger Things Steve Harringtonját is hozzátesszük a mixhez, valóban ígéretes szereplőgárdát kapunk.

A történet szerint Guy, egy egyszerű bankár egynap ráébred, hogy egy videójáték mellékszereplője, s mégis ő az egyetlen, aki megmentheti a városát. Nem forradalmi újdonság, de nem is kell annak lennie.


A klisék önmagukban nem rosszak, csak tudni kell őket felhasználni. A Free Guy pedig pontosan tudja micsoda, nem akar többnek látszani, ezért remekül ki is használja a számára osztott lapokat. Akció, humor, jó színészek és a videójáték háttérsztorinak köszönhetően rengeteg a kreatív lehetőség. Könnyű, mint egy nyári limonádé, a szórakozás pedig garantált!

+ Készült egy vicces előzetes is, amit szintén érdemes lehet megnézni, ebben Deadpoolt, a polgárpukkasztó antihőst láthatjuk reakció videót készíteni a Free Guy trailerére.

Val

Val Kilmer, amerikai színész negyven éven keresztül készített kézi kamerás felvételeket magáról, családjáról és barátairól. Még gyerekkorában ő volt az első, akinek ismertségi körében kamerája lett, s rögtön neki is kezdett életének filmre vételéhez. Ezek a házi videók azok, amelyek a most készült 2021-es dokumentumfilm alapját adják, kiegészítve interjúkkal és a mostban zajló jelenetekkel.


A már idős Valt torokrákkal diagnosztizálták, melynek hatására elkezdte elveszíteni a hangját. Ez az élmény arra késztette, hogy el akarja mondani a saját történetét, ehhez pedig fia, Jack Kilmer nyújt segítséget, aki a narrációban kelti életre apja szavait, az eredetihez meglepő hasonlósággal. A dokumentumfilm lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük az embert a színész mögött. Az olyan alkotások, mint „Top Gun”, „Batman Forever” vagy a „Kiss Kiss Bang Bang” megírt eseményei helyett, a színfalak mögötti történéseket, egy valódi személy örömeit és tragédiáit követhetjük végig. A film autentikus érzelmekkel teli bepillantást ígér egy ismerős arc eddig ismeretlen történetébe.  Mindenképp megéri a megtekintést.



Források: rottentomatoes.com 



További híreink
Vallomás - „Te más vagy, mint a többiek!”
március 31.
1 perces olvasmány

Vallomás - „Te más vagy, mint a többiek!”
Állatgondozás kisokos, hogy mielőtt befogadnál egy állatot tudd, milyen felelősségekkel jár
április 19.
3 perces olvasmány

Gondokodni egy kisállatról sokkal többfelelősséggel járhat, mint gondolnád, segítünk a döntésben!
A Liverpool a Bl döntő győztese!
június 02.
2 perces olvasmány

Szombat este 9 órakor kezdődött Európa legrangosabb kupájának döntője, ahol a trónért a Tottenham a Liverpool ellen küzdött.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!