Hogyan hangolódj vissza a sulira?

A vizsagidőszak urán mindenkinek nehéz újra visszazökkenni a megszokott kerékvágásba. Éppen ezért néhány jó tippel kedveskedünk Nektek, hogy az átállás könnyebben menjen.

Alvás

Ha közeledig a rettegett félév, feküdj le időben. Az éjszakai élet, és a sokáig fennlét jó móka nyáron, vagy a vizsgák utáni pihiben, de a korán keléssel sajnos nem fér össze. Szoktasd hozzá a szervezeted a korai lefekvéshez, hogy újult erővel, tudásra éhesen érkezz az iskolába.

Rakj rendet! 

Vége a karácsonynak, az ünnepi szezonnak, ideje egy kis szelektálásnak. Kezdj tiszta lappal! Pakold ki az otthonról visszahozott táskákat, bőröndöket.  Takarítsd ki a szobád, és a földön heverő ruhákat ideje a szekrénybe, vagy a szennyesbe rakni.

Rendszerezd a régi füzeteket, jegyzeteket, könyveket. Dobd ki azokat a papírokat, felesleges dolgokat, amire már nincs szükséged. Rakj rendet az íróasztalodon, vagy akár a laptopod tárhelyén.

Vásárolj!

Ha már idul a félév, akkor mindenképp kell beszerző körút: néhány új toll, jegyzetfüzet mindig feldobja az unalmas órákat: mintás füzet, vagy sima. Ha az órához fűzött reményeid nem teljesülnek, még lehet díszíteni és kreatívkodni kicsit a tanszerekkel. Zselés toll, színes toll, szövegkiemelő, post it…

Mérd fel a terepet! 

Új félév, új tárgyak, új tanárok, akár új csoporttársak. Az első órák alkalmával megismerheted új tanáraid, tájékozódhatsz a követelményekről, nélkülözhetetlen, hogy megalapozz egy jó félévet.

Olvass!

Ne csak jegyzeteket! Az agy karbantartása fontos: ne csak vizsgaidőszakban terheld hirtelen sok anyaggal. Év közben, vagy akár nyáron is olvass szórakoztató könyveket, blogokat, cikkeket. Könnyebben fog menni a tanulás, ha hozzá vagy szokva a rendszeres információ áradathoz.

A hétvégéket töltsd a barátaiddal!

Ne vond meg magadtól a kikapcsolódást. A folyamatos teljesítéshez kell a pihenés is. Ha belerázódtál a suli ütemébe, tudod, mi vár rád, és van szabadidőd: vállalj munkát! Megkeresheted a hétvégi szórakozás árát, és akár a szakmai gyakorlati helyed is megtalálhatod.


További híreink
Trend, amivel csak nyerni lehet – Bőrápolás okosan
július 07.
5 perces olvasmány

Kortól és nemtől függetlenül, mindannyiunk bőre hálás lenne egy kis odafigyelésért.
Anyám!!!!
október 26.
2 perces olvasmány

Anyám! Az ősz következő terítékre kerülő filmje nálam az Anyám! című pszichothriller volt.
August Employee of the Month: Fadairo Olamide Sulaimon
szeptember 21.
1 perces olvasmány

The August’s employee of the month is Fadairo Olamide Sulaimon. He does his job very well and our project manager can always count on his cooperation and work.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!