Így válassza ki a megfelelő HR szolgáltatást a munkaerőhiány leküzdésére

Munkaerő-kölcsönzés, -közvetítés, diákmunka vagy akár ezek kombinációja.


A rátermett munkatársak megtalálása minden cég egyik legfontosabb célkitűzése. Ebben nyújthatnak professzionális segítséget a HR szolgáltató cégek a legnépszerűbb szolgáltatásaikkal, melyek a munkaerő-kölcsönzés, -közvetítés, valamint a diákmunka szervezése. 

A Meló-Depó Iskolaszövetkezet is egy HR cégcsoport tagja, mely így a HR teljes területén, széles spektrumot lefedő szolgáltatásokat tud nyújtani. Az országos érdekeltségű Produkteam Kft. - mely a cégcsoportban a főállású munkavállalók elhelyezésével foglalkozik -  több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik. Tanácsadói gyakran szembesülnek azzal, hogy a megbízó vállalat a kezdetekben nehezen választja ki a számára ideális szolgáltatást. A következőkben a Produkteam Kft. tanácsai alapján bemutatjuk, hogy mikor melyiket érdemes igénybe venni.

Sőt, a három szolgáltatás akár egymás mellett is működhet rugalmasan az adott feladat leghatékonyabb elvégzése érdekében.


Munkaerő-közvetítésre

Önnek akkor van szüksége, ha új kollégát szeretne felvenni hosszú távra saját állományba, de különböző tényezők miatt nehézségekbe ütközik a jelöltek felkutatásában. Ilyen nehézség például, ha a toborzással foglalkozó kollégájának nincsen elég ideje, cégének nincs megfelelő kapacitású HR csapata, vagy általánosságban nagy a munkaerőhiány az adott szakmában. A munkaerő-közvetítést általában sikerdíjas konstrukció keretében veheti igénybe, tehát a HR szolgáltató garanciát vállal a megfelelő új kolléga megtalálására. Így Önnek nem kell több tíz- vagy akár százezer forintot költenie álláshirdetések feladására, melyek önmagukban még nem garantálják az ideális jelölt megtalálását.A munkaerő-kölcsönzés

esetében az alkalmazott a HR szolgáltatóval kerül munkaviszonyba, aki az összes munkaügyi adminisztrációt is elvégzi. A szolgáltatásról ÁFA-s számlát állít ki, ami így költségként leírható. Ez a forma akkor praktikus, ha a cég nem tud saját állományba új kollégákat felvenni pl. létszámstop miatt, vagy nincs megfelelő kapacitású HR osztálya a munkaügyi adminisztrációhoz.


A munkaerő-kölcsönzés előnyös lehet akkor is, ha csak időszakosan szeretne munkatársakat alkalmazni, mert a felmondási idő az általános 30 napról itt 15-re rövidül. Tapasztaljuk továbbá, hogy a munkaerő-kölcsönzést mintegy próbaidőnek is használják, és a cég a megelégedettségének kifejezéseként később átveszi saját állományba a jól teljesítő munkatársakat.A diákmunkát,

így a Meló-Depót ajánljuk Önnek, amennyiben az új munkaerő egyik legfontosabb tényezője a rugalmasság. Kampány jellegű, projektszintű feladatoknál igazán előnyös, hogy a diákok esetében nincs kötelező állásidő, betegszabadság, fizetett ünnep. A diákok rugalmas időbeosztásuknak köszönhetően képesek alkalmazkodni a feladatok mértékéhez: például megoldható, hogy egy munkavállaló egyik héten 40 órát dolgozik, míg a következőn csak 10-et vagy akár semennyit.


A rugalmasságon kívül a diákmunka kiváló megoldás az utánpótlás kinevelésére is. Az egyszerűbb vagy akár összetettebb szakmai feladatokba érdeklődéssel és nagy munkabírással vetik bele magukat a még tanulmányaikat folytatók, akik a diploma megszerzése után akár teljes állású munkatárssá is válhatnak.

Erről a szolgáltatásról is a szolgáltató cég ÁFA-s számlát állít ki partnerének, így az mentesül a gyakornoki foglalkoztatással járó rengeteg adminisztrációs tehertől is. Nem utolsó sorban pedig a diákmunkával csökkentett adóterhek párosulnak, vagyis az Ön költségei is alacsonyabbak maradhatnak a saját állományba vételhez képest.


Legyen szó bármilyen jellegű munkaerőhiányról, e rövid áttekintés hozzájárulhat a helyzet tudatos felméréséhez és az új alkalmazottak gyors és hatékony felkutatásához. Ha HR szolgáltató cég megbízása mellett dönt, a fentiek mérlegesével ezután könnyen választhat a három szolgáltatás közül.

A Produkteam Kft. tanácsadói örömmel adnak választ felmerült kérdéseire és segítik Önt az új kollégák kiválasztásában.

Visszahívást kérek


Képek forrása: freepik


További híreink
A piramisok csúcsán, innen és túl – Mi az az MLM?
július 09.
5 perces olvasmány

„Van egy remek üzleti lehetőségem a számodra..."
Suli vagy munka utáni lazítás Budapesten? Mutatjuk, hogy hol!
március 11.
3 perces olvasmány

A te fejedben is megfordult már a napokban, hogy milyen jó lenne eldobni a tollat a kezedből, felállni az előadásról és megpihenni kicsit a Duna parton, egy habos kávéval a kezedben?
365 nap alatt a Föld körül
november 08.
5 perces olvasmány

A hétköznapok monotonitásába süllyedve, a sok tanulás, munka közepette jó néhányunknak eszébe jutott már, hogy de jó lenne itt hagyni ezt az egészet és elmenni világot látni.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!