Online társasok, amiket érdemes kipróbálni

A covid-hullám újra fellendülőben van, így a személyes találkozások ismét átkerülnek az online térbe. Emiatt viszont nem kell lemondani a közös társasozás élményéről, ma már rengeteg online, több játékossal játszható online társas létezik. Ezek közül hoztunk most el párat, amik ingyenesen is játszhatóak.

A Honfoglaló egy műveltségi játék, amivel valószínűleg minden fiatal találkozott már akár családi környezetben, akár egy iskolai órán. Történelemből, irodalomból és random tényekből tesz fel kérdéseket, amiket ha nem válaszol meg a játékos az időkeret lejárta előtt helyesen, könnyen elvesztheti a várait, amit Magyarország térképére rajzol rá a program. Remek lehetőséget kínál mind a műveltség bővítésére, mind random csatákra a barátokkal, de akár csapatban is játszható egy ismeretlen ellenféllel szemben.

Az Activity szerelmeseinek létezik már kifejezetten rajzolós játék, a Gartic és a Skribbl, ahol a link birtokában több ember is becsatlakozhat a játékba és közös rajzolással lehet kitalálni a szavakat.

A Monopoly-nak is van online verziója, így nem kell a játéktáblához ülni, ha a való életen kívül is szeretnénk építkezni vagy befektetni.

A Tabletopia egy online játékgyűjtemény, ahol több mint 800 játék közül lehet válogatni. Ehhez hasonló a magyar Megajatek, ahol szintén több száz ingyenes játék található.

A Heads Up! a régi Ki vagyok én modern, app verziója, ahol már nem celluxal kell felragasztani az emberek homlokára a ’nevüket’ mutató cetlit.

A Keep talking and nobody explodes egy bomba hatástalanítós közösségi játék, ahol a kommunikáción és a humoron van a hangsúly, különösen jó lehet az extra izgalmat keresőknek.

Ha a stratégiai társasokat kedveli valaki, akkor érdemes kipróbálnia a Catan telepesi-t. Egy másik stratégiai játék a Dominio, ahol már kártyákkal játszanak, online akár multiplayer opcióval, azaz több játékos is bejelentkezhet egy játékba.

A kártyajátékok szerelmeseinek a Cardzmania oldalát érdemes nézegetniük, itt sok opció közül válogathatnak, például römizni is lehet.

Létezik online puzzleozás is, a Jigsawpuzzles oldalán, ha pedig egy buli közepén jön meg a játékkedv, de nincs a közelben ivós kártya, már erre is van online verzió. A DrunkPirate játék ad egy kártyát a játékosnak, amin van egy feladat – ezt kell megcsinálnia.

Hasonló játék a CardsAgainstHumanity, ami bár nem kifejezetten ivós játék, könnyen azzá tehető. A gyártó szerint ez egy partijáték, borzalmas embereknek, ami pont annyira kínos, mint a felhasználó és barátai. 

Források: zyntern.com, mitjatsszunk.hu; Képek forrása: canva.com


További híreink
Passzív státusszal diákmunkát? Igen!
szeptember 25.
1 perces olvasmány

Gyakran elvárás a frissen végzett diákoktól a többéves munkatapasztalat már pályakezdőként is. Neked miért éri meg dolgozni?
KÖZLEMÉNY
március 12.
5 perces olvasmány

A magyar Kormány tegnapi (2020.03.11.) intézkedései, és a koronavírus okozta helyzet miatt a Meló-Depó 2000 Iskolai Szövetkezet vezetősége az alábbi tájékoztatást nyújtja diákjai számára.
Töltsd le az adóigazolásodat néhány kattintással! (Personal Income Tax Return information)
január 30.
2 perces olvasmány

Eléretőek a 2019-es adóbevalláshoz szükséges igazolások honlapunkon. Nem kell személyesen bejönnöd irodáinkba, vagy postai úton kérned, most könnyen letöltheted.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!