Könyvajánló a vizsgaidőszak végére

Vége a vizsgaidőszakodnak és tételek helyett inkább elolvasnál egy regényt vagy úgy érzed, hogy ebben a hideg és nyomasztó időben szükséged van egy kis lelki felfrissülésre?

Ha nevetésre, izgalomra, romantikára vagy egy kis szemléletváltásra vágysz és imádsz olvasni, akkor ez a cikk neked szól. 


Íme, 5 könyv, amiket nem fogsz tudni lerakni, miután a kezedbe vetted.


1.       Szemléletváltás – Carol S. Dweck

Nem sikerültek olyan jól a vizsgáid, mint ahogyan szeretted volna? A fejedbe vetted, hogy a következő félévet sikeresebben teljesíted?

Elgondolkoztál rajta, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem vagy elég sikeres az egyetemen vagy akár a munkádban, az életben, de nem tudod választ? Ez a könyv választ és segítséget nyújt.

Könyvében számos kutatás segítségével, a legkiválóbb vezetők, sportolók, szülők és tanárok példáin keresztül bebizonyítja, hogy ha fejlődési szemlélettel tekintünk önmagunkra és a világra, az olyan tudásvágyra és kitartásra sarkall bennünket, amelynek köszönhetően az élet minden területén sikeresebbek leszünk.

 


2.       13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek – Amy Morin

    

téli időszakban hajlamosabbak vagyunk arra, hogy begubózzunk egész napra a takarónk alá, és film-maratont hirdessünk. Ilyenkor ráadásul nem a vidám vígjátékok kerülnek előtérbe, hanem a szomorú, romantikus filmek, amik még jobban elnyomnak minket.

Ahelyett, hogy búslakodnál és a nyárért sopánkodnál, olvasd el ezt gondolatébresztő, cselekvésre sarkalló könyvet, ami megváltoztathatja az életedet.

Vedd kezedbe az irányítást, nézz szembe a félelmeiddel és készítsd fel elmédet a boldogságra!

 

3.       A lány a vonaton – Paula Hawkins

 

Amikor a vizsgáimra készülök és a tételek mögül ki sem látok gyakran gondolok arra, hogy szívesebben olvasnék inkább egy izgalmas könyvet. Ha te is így érzel, akkor most, hogy a vizsgaidőszaknak lassan vége megteheted, hogy a kezedbe vegyél egy ilyen regény.

A lány a vonaton egy izgalmas, fordulatokkal teli lélektani thriller, aminek a történetét ezután soha nem felejted el.

Ha nincs annyi időd, hogy elolvass egy könyvet, a film verzióját is csak ajánlani tudom.

Idézet a könyvből: „Egyszerűen muszáj hagynom, hogy átéljem a fájdalmat, mert ha nem teszem, ha egyre csak elfojtom, igazából soha nem fog elmúlni.”

 


4.       Puszi, Erzsi! – A világ macskaszemmel - Homonnay Gergely

 

Ha már annyira kimerültél a sok tanulástól, hogy csak egy kis szórakozásra vágysz, egy könyvre, amin könnyesre nevetheted magadat akkor ez a tökéletes választás.

Pár kedvcsináló részlet, ebből a fergeteges magyar könyvből, ahol a macska veszi a kezébe a tollat:

„A macskáknak van egy titkos fegyvere az emberiség ellen. Védekezni felesleges, a háborút már régen megnyertük.”

„Ha azt akarod, hogy gyakrabban keféljenek, növessz bundát.”



 

5.       A csábítás kilenc szabálya – Sarah MacLean


És az utolsó ajánlatom egy igazi történelmi romantikus regény, ami 1800-as évek Angliájába vezet el minket. Ne ijesszen meg, a könyv terjedelme a maga 500 oldalával, mert annyira magával ragadó és cseppet sem unalmas történet, hogy hamarabb fogsz este 10-kor lefőzni még egy kávét, és karikás szemmel menni reggel dolgozni, minthogy letedd.

„A szerelem sosem egyoldalú vagy önző. A szerelem nagyvonalú, és jó irányba változtatja az életet. A szerelem nem rombol (...), a szerelem épít.”


Gábor Babett

Projektvezető asszisztens 


További híreink
Vitaminok, táplálékkiegészítők fontossága
december 07.
5 perces olvasmány

Megérkezett a tél, vele együtt a megfázásos, vírusos betegségek ideje is.
Ha tavasz, akkor piknikezés!
április 26.
5 perces olvasmány

Beköszöntött a jó idő, kinek ne lenne kedve egy kis piknikhez egy tanulással vagy munkával töltött nap után a barátokkal?
Adóbevallás 2021 / Personal Income Tax Return Information
február 03.
4 perces olvasmány

Amennyiben dolgoztál nálunk 2021-ben, adóbevallást kell benyújtanod, ehhez a nálunk szerzett jövedelmedről szóló M30-as nyomtatványt honlapunkról tudod letölteni!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!