Életrendszerező applikációk

A mai világban már rengeteg olyan applikáció van, ami megkönnyítheti az életünket, legyen szó bármilyen területről, akár a sportról, nyelvtanulásról, vagy vásárlásról. Most az olyan applikációkat gyűjtöttünk össze nektek, melyeket mi az életünk rendszerezéséhez használunk, hogy jobban átlássuk a teendőinket, szabadidőnket, pénzügyeinket. OneNote

Most már elérhető telefonon is a OneNote alkalmazás, ami a Microsoft Office család tagja.

Mi nagyon szerettük már a számítógépen is használni ezt a programot, de ahogy megjelent telefonra is, még gyakrabban használjuk!

Könnyen lehet benne jegyzetelni, képeket beszúrni, akár hangjegyzetet, de a kedvencünk a kipipálható felsorolás, így nagyon egyszerűen létrehozható egy „to do list”.

Tökéletes, akár egy bevásárló lista elkészítéséhez, vagy egy nagyobb terv kibontakoztatásához is.

Google Naptár

A Google Naptárnak számos hasznos tulajdonsága van. Az életedet könnyen átláthatóvá tudod tenni, ha felírod az aktuális teendőidet, programjaidat, ezeket az eseményeket kategorizálhatod, színekkel elláthatod, így még egyszerűbben külön tudod őket választani.

Ezeket a naptárakat megoszthatod családtagjaiddal, barátaiddal, a pároddal, így ők is láthatják, hogy mikor érsz rá, illetve a közösen együtt töltött időt is berögzíthetitek előre, így remélhetőleg biztosan nem fog elfeledkezni róla senki.

De nem csak azt lehet beállítani, hogy mikor mész dolgozni, vagy vacsorázni, hanem be lehet állítani célokat is. Például beállíthatjuk, hogy 3 napon szeretnénk menni a héten edzeni, vagy akár minden nap, és az applikáció berakja olyan időpontokra ezeket a teendőket, amikor nem vagyunk elfoglaltak. Illetve figyelmeztet minket előtte, hogy edzést terveztünk mára, ezt pedig miután elvégeztük át tudjuk húzni azzal jelezve, hogy készen vagyunk.Google Keep

Ezzel az applikációval gyors jegyzeteket lehet készíteni, a jegyzetekhez pedig hozzá lehet adni emlékeztetőket, ha mondjuk, olyan eseményt írnánk le benne, amihez tartozik határidő is.

Mi például ebbe az alkalmazásba írjuk fel az ötleteinket, és beállítjuk az elkészítési határidőt az emlékeztetőbe, így a telefon szól, hogy ne felejtsük el, hogy közeleg a leadási határidő. De ez működhet egy beadandónál, vagy akár egy edzés tervnél is.

Habit List

 Ezt az alkalmazást nagyon hasznosnak tartjuk, hiszen bele lehet gyűjteni az összes szokásunkat, amire úgy érezzük, emlékeztetni kell minket. Itt beállíthatjuk, hogy hányszor szeretnénk ezt a tevékenységet végezni a héten, és megadhatunk pontos időt is, amikor jelezni fog nekünk a telefonunk.Koin

Ez az applikáció megkönnyíti számunkra a költségvetést, feljegyezhetjük a jelenlegi pénzösszeget, amivel rendelkezünk és onnantól pedig már csak az a dolgunk, hogy írjuk a kiadásokat és a bevételeket. Segít a spórolásban, illetve jól áttekinthető, hogy mire is költöttük a pénzünket.

Splitewise

Ha egy háztartásban élsz másokkal, legyen szó kollégiumról vagy albérletről, vagy gyakran fizettek közösen barátaiddal, családtagjaiddal, akkor ez az alkalmazás a mindennapjaid részévé fog válni.

A lényege ennek a programnak, hogy ne kelljen folyamatosan kiszámolgatni, hogy mennyivel is tartozik a másik, ha éppen egy összegben fizettek, csak be kell írni a számla végén lévő számot, felvinni, hogy kivel/kikkel akarod ezt együtt kifizetni. Így ez a másik illető telefonjában is megjelenik, nyomon követhetővé válik, és nem kell azon agyalni, hogy legutóbb ki-mennyit mennyit fizetett.

Forrás: popsci.com, Képek forrása: freepik.com, sainettechnologies.com, pexels.com



További híreink
Kevésbé ismert magyar top sportolók érdekes sportokban
június 30.
3 perces olvasmány

Semmi kétség afelől, hogy a hazai sportvilág telis-tele van jobbnál jobb, eredményesebbnél eredményesebb sportolókkal, akik nevei nem csupán hazai viszonylatban ismertek.
Túraetikett, avagy hogyan vedd be bátran a túraösvényt!
november 02.
5 perces olvasmány

Tudtad, hogy a túrázásnak is van etikettje? Mutatjuk, hogy mit és hogyan illik tenned!
HO-HO-HO-Honnan ered a télapó?
december 21.
5 perces olvasmány

A Mikulást mindenki ismeri, de ki tudja, hogy a legenda honnan ered? Fényt derítünk a történetekre!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!