Állatgondozás kisokos, hogy mielőtt befogadnál egy állatot tudd, milyen felelősségekkel jár

Kijelenthető. hogy általános vita övezi a kisállatokkal kapcsolatos kérdések mindegyikét. Örökös kérdés, hogy örökbefogadás vagy kisállatvétel, kisállatvétel vagy örökbefogadás!?

Az alapvető tendencia, hogy már a legtöbb helyen arra sarkallják az embereket, hogy az örökbefogadás egy nemes gesztus, egy olyan cselekedet, amivel egy kisállat életét boldogabbá tehetjük. Így általánosságban nagyobb az esélye, hogy a kisállatra vágyó fiatalok, családok, idősek elgondolkodjanak az örökbefogadáson, mint potenciális lehetőségen.

Annak ellenére, hogy az örökbefogadás egy nemes dolog, hatalmas felelősséggel is jár, így mindenképpen érdemes mindent figyelembe venni és széleskörűen tájékozódni a folyamatot illetően, mielőtt belefognánk az örökbefogadásba.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a menhelyen élő állatok teljesen ingyenesen, bármiféle térítés nélkül hazavihetőek, pedig nem! Egyetlen kisállat örökbefogadása sincs ingyen! A kifizetendő összeg nagyságrendjét menhely válogatja, eltérő árakkal találkozhatunk a különböző helyekkel kapcsolatosan. Gondolj csak bele: a menhelyekre bekerült állatokat minden esetben meg kell vizsgálni, indokolt beavatkozás esetén az összeg értelemszerűen tovább emelkedik. Amennyiben az állat nem rendelkezik a kötelező mikrochippel, akkor azt is kap. Az alapvető orvosi ellátáson túl, minden állatot ivartalanítanak is, amelynek ára szintén eléri a több ezer forintos nagyságrendet. Oltások, féreghajtók és az állat ellátása, élelmezése és a menhelyen töltött idő is sokat dob a latba, amely az örökbefogadás költségeit illeti. Azonban ezek a kiadások jelképes összegek a teljes ellátás egészéhez mérten, de ezzel is elősegíthetjük a jövőben, a menhelyre kerülő állatok kivizsgálását, és ott töltött idejét.

Érdemes tudni, hogy az örökbefogadást megelőzően számos menhelyen kikötés, hogy a leendő gazdi több alkalommal is találkozzon a szívéhez közel álló kisállattal, így a menhelyen dolgozók is megbizonyosodhatnak, hogy az állat megfelelő gazdához kerül.

Amennyiben azon törnéd a fejed, hogy befogadj egy kisállatot, legyen szó örökbefogadásról vagy vásárlásról, mindenképpen fontos tájékozódni, hogy egy házikedvenc milyen teendőkkel és mekkora felelősséggel jár!
Mondanunk sem kell, hogy egy kisállat családtag, akit el kell látni, gondozni és nem utolsó sorban szeretni kell! Rendszeres állatorvosi vizitekre kell vinni: az ismétlődő oltások, a féreghajtás, a táplálék is kiadásokkal jár. Így csak abban az esetben érdemes belevágni a befogadásba, ha minden nélkülözhetetlen tényezőt garantálni tudsz!

A rengeteg pont, amelynek meg kell felelni, a kiadások ijesztőek lehetnek először, de gondolj csak bele, hogy a kisállatra fordított összeg nyomába sem ér a cserébe kapott szeretetnek, amit ezek a kisállatok nyújtanak. 

Forrás: azenkutyam.hu Képforrás: freepik.com


További híreink
Szabadulószobák – a legjobb csapatépítő lehetőségek
május 23.
4 perces olvasmány

Budapesten egyre több olyan hely nyílik, melyek nagyon jó szórakozási lehetőséget biztosítanak baráti társaságoknak, családoknak vagy munkatársaknak.
Június hónap Depósa Szegeden Nagy Kristóf!
július 20.
3 perces olvasmány

Június hónap Meló-Depós dolgozójának a nálunk töltött ideje abszplút sikertörténet, ha érdekel, akkor kattints a cikkre!
A koffein a barátunk, de jóból is megárt a sok!
november 02.
7 perces olvasmány

A kávé a barátunk, de néha érdemes érdemes elgondolkozni, hogy nem kéne-e tartni egy kis távolságot.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!